Rodgers: Fra succes til mareridt

Den omvendte verden: Brendan Rodgers skabte sit navn i Swansea. Nu er han fyringstruet i Liverpool

Mens Michael Laudrup vader i succes i Swansea, ser det anderledes skidt ud for afløseren, der i dag står i spidsen for Liverpool. (Foto: AP)
Mens Michael Laudrup vader i succes i Swansea, ser det anderledes skidt ud for afløseren, der i dag står i spidsen for Liverpool. (Foto: AP)

Det lignede det perfekte match, da Brendan Rodgers i sommer, efter først at have ført Swansea op i Premier League og efterfølgende have sluttet premieresæsonen i det bedste britiske selskab på en imponerende 11. plads, skrev under på en kontrakt med de 18-dobbelte engelske mestre fra Liverpool FC.

Skulle han kunne føre de røde fra Merseyside, der ikke har vundet mesterskabet siden sæsonen 1989/90 og ikke er sluttet i top fire siden sæsonen 2008/09, tilbage til fordums storhed?

Se også: Laudrup: Presset ligger på Liverpool

Det var der mange, der troede på for blot syv måneder siden. I dag ser Brendan Rodgers’ verden noget mere broget ud.

Snart ude af alt
Den 40-årige nordirer, der aldrig selv nåede alverden som aktiv spiller, skabte sig et managernavn, da han med boldbesiddende kombinationsspil førte Swansea op i klodens mest profilerede fodboldliga, men lever i dag med stemplet ’ekstremt fyringstruet’ siddende på sig.

Liverpool har tabt mere end et point pr. spillerunde i forhold til ærkerivalerne fra Manchester United på Premier Leagues førsteplads. Holdet tabte for en lille uges tid hjemme på Anfield med 2-0 til West Bromwich, hvorfor muligheden for kvalifikation til næste sæsons Champions League nu blot synes at eksistere i matematikkens verden.

Liverpool ligner også et hold, der er på vej til at stemple ud af Europa League allerede i 1/16-finalerne efter torsdagens 2-0-nederlag i Skt. Petersborg, og i sidste måned røg den tidligere kæmpeklub ud af FA Cup’en efter et sensationelt nederlag til Oldham, der til daglig frister en tilværelse i Englands tredjebedste række, League One.

Se også: Rodgers: Agger har været enestående

Med andre ord ligner det endnu en sæson, hvor der ikke hjembringes sølvtøj til den tidligere så forvænte klub fra Anfield.

Årsager til den sportslige tristesse er der masser af, men pilen peger på Brendan Rodgers, der dog ikke har været sen til at pege på det mandskab, han har til rådighed i bestræbelserne på at få Liverpool-ejeren Fenway Sports Groups investeringer til at bære frugt.

Der er ganske enkelt for mange talenter og for lidt rutine i truppen, mener Brendan Rodgers.

– Det, vi mangler mest den kommende sommer, er at skaffe nogle mænd med noget karakter ind på holdet, der gør det muligt for vores øvrige spillere at afgøre kampene.

– Det er den virkelighed, vi lever i. Vi har ikke været gode nok, og det er vores mentalitet, vi skal arbejde med.

– Rent teknisk er vi vældig gode, spillernes kondition og den intensitet, de lægger i kampe og træning, er også glimrende, så vi står tilbage med det store problem: Mentaliteten, fastslår Rodgers over for The Mirror.

Liverpool er bedre
For Michael Laudrup vil det være en triumf i sig selv at slutte højere i tabellen end Brendan Rodgers’ Liverpool-mandskab, der alt andet lige har væsentligt flere midler at gøre godt med end upåagtede Swansea.

Allerede nu har den danske træner overtaget i forhold til sin forgænger i Swansea-sædet. Dels har waliserne spillet uafgjort på hjemmebane i ligaen mod Liverpool, dels har de sendt traditionsklubben ud af den Liga Cup, hvortil Swansea har booket billet til finalen mod Bradford, der spilles om en uge på Wembley.

Laudrup mener alligevel, at Liverpool, trods Brendan Rodgers’ forbehold, er på rette spor.

Se også: Liverpool tester dansk målmand

– De (Liverpool, red.) er bedre nu, end da vi mødtes i cup-kampen. De har et par nye spillere, og har blandt andre anskaffet sig Daniel Sturridge til at spille sammen med Luis Suarez. De har fået mere tid til at arbejde sammen med den nye manager og forstår, hvordan han arbejder.

– Jeg har iagttaget dem over de seneste fem eller seks kampe, før de mødte West Bromwich, og de bliver hele tiden bedre, lyder det trøstende fra Laudrup mod Rodgers i den omvendte verden, hvor ham, der skulle være den store åbenbaring, indtil videre har fejlet, mens det i britisk fodbold ubeskrevne blad – Michael Laudrup – har overrasket alt og alle.

?Liverpool-Swansea, Kanal 5 kl. 16.00...0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere