Ekspert: Skrtel vil gøre krav på Aggers plads

Morten Bruun regner dog med at Rodgers beholder danskeren som kaptajnen i Liverpool-forsvaret

Søndag 13. januar: På Old Trafford snyder Van Persie Daniel Agger og scorer, da Manchester United vinder 2-1.

Onsdag 30. januar: Arsenals Olivier Giroud vinder en hovedstødsduel med danskeren og scorer. Liverpool fører inden det mål 2-0, men må nøjes med uafgjort

Søndag 3. februar: På forhånd havde 2-2 hos Manchester City været et godt resultat. City bliver sat i gang, da Edin Dzeko slipper løs af sin danske markering. 1-0 til hjemmeholdet.

Mandag 11. februar: Daniel Agger går fra Anfield velvidende, at han hverken så godt ud ved det ene eller andet af WBA's to sene mål.

Et blik på ovenstående liste giver ikke et indtryk af en dansk landsholdskaptajn i storform.

I de seneste fem kampe har danskeren kostet fem mål i Liverpool-forsvaret. Det kommer dog ifølge den danske fodboldekspert Morten Bruuns forventninger ikke til at koste Agger sin position i start-11'eren.

- I og med at det er Martin Skrtel, der er bænket fra midterforsvaret, så kommer der en situation nu, hvor slovakken selvfølgelig vil gøre krav på Aggers plads. Skrtel var jo indtil for nylig fast starter samme med Agger og er jo ikke tilfreds med at sidde ude, siger Morten Bruun.

- For mig at se, vil det dog være en kortsigtet løsning for manager Brendan Rodgers. Jamie Carragher stopper til sommer, og så vil det være dumt at sætte Aggers status som den aktuelle og fremtidige forsvarschef i spil, siger 6'erens ekspert til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Ekspertkritik: Agger blev spist på toast

Morten Bruun henviser også til de fem indkasserede Liverpool-mål:

- De mange fejl er atypisk for Agger, men det er ikke fordi, han har spillet gennemgående ringe i de kampe. Mandag aften mod WBA var det jo blevet en helt anden historie, hvis Steven Gerrard havde scoret på sit straffespark og McAuley havde headet over.

- Jeg ser 2-0-målet af Lukaku som Aggers reaktion på en dårlig Liverpool-dag på kontoret. Normalt burde Lukaku aldrig få så let ved at gå forbi ham.

- Situationen omkring Agger kan sammenlignes med den situation, som en angriber er i, når det i en længere periode er stolpe ud. En forsvarsspiller kan ikke vinde alle de knivskarpe dueller i straffesparksfeltet gennem en hel sæson, men det er skidt, når mange tabte dueller resultaterer i mål til modstanderen, sådan som det er for Agger lige nu.

Læs også:

Daniel Agger er ikke tilfreds med sin egen præstation i de sidste 10 minutter af kampen mod WBA. (Foto: Corbis) Premier League - 12. feb. 2013 - kl. 13:09 Agger erkender: Ikke godt nok

- Koncentrationen og den sidste klasse har svigtet for Agger i de afgørende situationer, men det har jo ikke betydet, at Rodgers har draget nogen konsekvenser over for Agger. Jeg tror, at det er noget forbigående, og det tror jeg også, at manageren mener, siger Morten Bruun.

- Kan fejlene skyldes, at Skrtel er ude?

- Nej. Dem må Agger tage på sin egen kappe. Der er ingen andre syndebukke. Fejlene skyldes ikke, at makkeren nu er Jamie Carragher. En international forsvarsspiller bliver vurderet på sine evner til at holde en markering.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere