Det lugter af guld til United

Med søndagens 2-0 sejr over Everton har Manchester United 12 point ned til bysbørnene fra City

Både Ryan Giggs og Robin van Persie kom på tavlen mod Everton. (Foto: PA)
Både Ryan Giggs og Robin van Persie kom på tavlen mod Everton. (Foto: PA)

De kan godt så småt begynde at bestille den åbne bus, der skal bruges, når Manchester United om nogle måneder skal fejre endnu en Premier League-titel.

For godt nok er det set før, at store forspring er blevet formøblet i sæsonafslutningen.

Men det kræver en ualmindelig god fantasi at forestille sig - ikke mindst set i lyset af Manchester Citys slingrekurs, at 'De Røde Djævle' skulle smide det aktuelle forspring på 12 point og det engelske mesterskab.

For mens de lyseblå lørdag tabte 3-1 til Southampton efter en ualmindeligt ringe indsats, så cruisede Manchester United søndag til endnu tre point til kontoen med 2-0 hjemme på Old Trafford over ellers hårdtarbejdende Everton.

Se også: Vred Ferguson stiller to forskellige hold

Før kampen havde Sir Alex Ferguson, der er meget utilfreds med kampprogrammet, der kun giver få dages pause før CL-braget mod Real Madrid, ellers bebudet, at han ville stille med to forskellige hold til opgørene mod Everton og Real Madrid.

Men den må skotten vist længere ud på landet med. For navne som Wayne Rooney og Robin van Persie spillede begge fra start. Så med mindre, at Ferguson vælger at lade Danny Welbeck og Javier Hernandez danne frontduo på Santiago Bernabeu, er der lagt op til genvalg.

Robin van Persie kunne have åbnet scoringen mod Everton allerede efter ti minutter. Men efter at have rundet Tim Howard, sparkede hollænderen bolden på stolpen fra en spids vinkel.

Se også: Nu igen: Ferguson straffet for dommerbrok

Fire minutter senere gjorde angriberen dog skaden god, da han lagde bolden til rette for Ryan Giggs, der for 23. sæson i træk (!) kunne lade sig fejre som målscorer i en ligakamp. Det fortæller Infostrada.

Siden vågnede Everton i den grad op til dåd, og både David de Gea og højrebacken Rafael måtte agere redningsmænd for at holde gæsterne stangen.

Men selv om Everton producerede flere afslutninger, holdt føringen til pausefløjtet.

Og det må ærgre manager David Moyes, at chancerne ikke blev udnyttet.

Se også: Groteske City-kiks i kostbart nederlag

For kort inde i anden halvleg slog van Persie så til for alvor, da han igen rundede Howard, og denne gang fik sendt bolden hele vejen ind i netmaskerne.

Herfra fik Howard og resten af Everton-forsvaret en rigtig travl eftermiddag, og amerikaneren måtte diske op med et par fine aktioner for at holde United-angriberne fra fadet.

Med sejren kan Manchester United nu nyde udsigten fra en - endnu mere - suveræn førsteplads i den kommende pokalpause.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere