Superligaklub fik nej til Wieghorst

DBU ville ikke lade Morten Wieghorst stoppe som U21-landstræner for at tage trænerjob i OB - nu glæder han sig til samarbejdet med Michael Laudrup

Morten Wieghorst luftede Swansea-tørklædet under gårsdagens præsentation i Premier League-klubben. (Foto: Ben Wyeth)
Morten Wieghorst luftede Swansea-tørklædet under gårsdagens præsentation i Premier League-klubben. (Foto: Ben Wyeth)

Glem det! Morten Wieghorsts plan er ikke at blive dansk landstræner om halvandet år.

Wieghorsts ansættelse i Swansea handler i høj grad om, at Michael Laudrup er ved at sammensætte et fast team, som er gearet til livet i Premier League langt ud på den anden side af 2014, hvor Morten Olsens aftale med DBU ophører.

En manager i England rykker klassisk rundt med et stort følge. Således tog Brendan Rodgers fire personer med sig, da han i sommer rykkede til Liverpool.

Med en fast assistent ved sin side styrker Michael Laudrup sin position i forhold til et fremtidigt job i Premier League, hvor Erik Larsen nu får rolle af fast talentspejder.

Læg dertil, at Laudrup allerede nu har taget hul på kontraktforhandlinger, der som minimum vil binde ham til 2015 i Swansea.

Læs også:

Se også: Officielt: Wieghorst er Swansea-træner

Ekstra Bladet erfarer, at den afhoppede U21-landstræner i snart ni måneder har signaleret kraftigt til klubber i Danmark og udlandet, at han gerne ville ud af landstræner-livet og tilbage til pulsen fra klublivet.

- Jeg ved, hvordan Michael ønsker at spille fodbold, og da opkaldet kom, tøvede jeg ikke, sagde Morten Wieghorst ved præsentationen i Wales i går.

- Det er selvfølgelig en klemme at blive sat i, når man nyder det arbejde, man er midt i. Men jeg må erkende, at jeg ser frem til at vende tilbage til den daglige rytme på træningsbanen. Det er ikke noget, man oplever som landstræner. Der er man samlet syv-otte gange årligt, så det bliver meget anderledes.

Læs også:

Se også: DBU: Wieghorst kan erstatte Olsen

OB havde således snøren ude efter Morten Wieghorst, da der skulle findes en ny træner i sommer. Fynboerne havde sikret sig, at U21-landstræneren var interesseret i jobbet, men da DBU blev præsenteret for interessen, blev svaret blankt nej.

DBU insisterer imidlertid på, at skiftet til Swansea nu mest handler om at sætte et trænertalent på græs for at modne ham til at overtage for Morten Olsen.

Læs også:

Se også: Wieghorst: Laudrup trumfede DBU

- Han er blandt de emner, vi på nuværende tidspunkt har på vores meget fleksible liste over emner til at overtage stillingen som landstræner efter Morten Olsen, sagde generalsekretær Jim Stjerne Hansen, Dansk Boldspil Union i en pressemeddelelse i går.

- Derfor har vi aftalt med hans kommende klub, at hvis vi på et tidspunkt inden for det kommende halvandet år skulle blive enige med Morten om at tilbyde ham en trænerstilling omkring A-landsholdet, så kan vi hente ham tilbage til DBU på de samme gunstige vilkår, som vi nu tilbyder hans nye klub, siger Jim Stjerne Hansen.

Gunstige vilkår er ifølge Ekstra Bladets informationer i denne sammenhæng et beløb på mindre end en mio. kr..

Læs også:

Se også: Ro på, Swansea: Laudrup har ikke travlt

DBU er imidlertid presset til at lade Wieghorst gå. For realiteterne er, at kandidatfeltet til at afløse Morten Olsen er yderst begrænset med tanke på forbundets økonomiske muligheder.

- Det er flatterende at blive sat i forbindelse med landstrænerposten, men jeg ved helt ærligt ikke, hvad fremtiden byder på, siger Wieghorst.

- Der er navne, der bliver cirkuleret, men jeg tænker kun på det, jeg står foran her i Swansea. Alt, hvad der sker i fremtiden, er der en årsag til, men det spekulerer jeg ikke på her og nu, fastslår Morten Wieghorst.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere