Laudrup: Livtidskarantæne for matchfixing

Swansea-manageren kræver hårde straffe, hvis man blive taget i at tabe fodboldkampe med vilje

Michael Laudrup mener, at matchfixere skal straffes hårdt. Foto: AP
Michael Laudrup mener, at matchfixere skal straffes hårdt. Foto: AP

Matchfixing står øverst på den aktuelle dagsorden både i dansk og international fodbold, og den danske manager i Swansea, Michael Laudrup, udtrykker sig skarpt om den store trussel mod fodbolden.

- Denne sport handler om at vinde. Hvis nogen modtager penge for at tabe en kamp, skal de udelukkes. Lige meget om man er spiller eller manager, bør man udelukkes på livstid, siger Laudrup til BBC.

Han sammenligner med cykelsport, hvor man ofte slipper med kortere karantæneperioder for dopingmisbrug. Hårdere straffe i fodbold er vejen frem, mener han.

- Så vil spillerne tænke over risikoen for at blive taget. Det er en stor risiko at løbe, hvis du risikerer at blive udelukket på livstid. Det er ikke som i cykelsport, hvor man måske kun bliver udelukket i et eller to år, hvis man bliver taget for doping. Det bør være livstid.

Læs også:

Se også: Wichmann ikke alene. Her er matchfixerne

I denne uge fik FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann seks måneders karantæne for sin indblanden i den danske matchfixing-sag. I hans tilfælde havde han dog spillet på sig selv som vinder i en kamp, han selv deltog i.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere