Bruun: Et skridt opad for Wieghorst

Morten Wieghorsts skifte til Swansea gør ham mere interessant for udlandet, mener fodboldkommentator

Morten Wieghorst er i Swansea havnet på en meget større scene, end han er vant til. (Foto: René Schütze)
Morten Wieghorst er i Swansea havnet på en meget større scene, end han er vant til. (Foto: René Schütze)

Det er klart et skridt op ad karrierestigen for Morten Wieghorst, at han nu kommer under manager Michael Laudrup og 'svanernes' vinger som assistent i Premier League-klubben Swansea.

Sådan lyder vurderingen fra tidligere superligatræner Morten Bruun, der kommenterer fodbold på tv-kanalen 6'eren.

- Det er jo kampe på en meget, meget større scene. Til Swanseas kampe er der altid 20.000 på hjemmebane, og på udebane er der ofte 50.000-60.000.

- Hans karriere fik et lille internationalt touch, da han blev U21-landstræner, men nu tager den for alvor en international drejning, siger Bruun.

Læs også:

Se også: DBU: Wieghorst kan erstatte Olsen

Wieghorst har været med til gøre FC Nordsjælland til et af Danmarks bedste hold. To gange er klubben blevet pokalvinder med Wieghorst ved roret, og siden 2011 har han være cheftræner for det danske U21-landshold.

Alligevel kan skiftet til et job som assistent være et stort skridt i den rigtige retning.

Læs også:

Se også: Superligaklub fik nej til Wieghorst

Wieghorst er efter et årti som spiller i skotsk fodbold et stort navn i Englands lillebrorland, og hvis han drømmer om at vende tilbage til Skotland som træner, er det altafgørende, at han høster erfaring uden for Danmark.

- Det kan ikke nytte noget at sige 'Jeg har gjort det godt i Danmark, så nu sætter jeg mig bare ned og venter på, at der er en klub, der henvender sig', siger Morten Bruun.

- Resultater i Danmark har ikke den helt store værdi i udlandet. Så hvis han gerne vil have en karriere i Skotland, hvor han er rigtig stor, eller i England, så tror jeg, det er et rigtig godt skridt.

Laudrup og Wieghorst har flere gange kæmpet under samme fane. De spillede sammen på landsholdet under VM i 1998, og Wieghorst løb rundt på banen for Brøndby IF, mens Michael Laudrup var træner i klubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere