Drømmemål i United-triumf

Tom Cleverley leverede kandidat til Årets Mål, da han cementerede 3-0 sejren i Newcastle

United-spillerne fejrer det fantatiske mål til 0-3 på St James. (Foto: AP)
United-spillerne fejrer det fantatiske mål til 0-3 på St James. (Foto: AP)

Da Manchester United i starten af det nye år besøgte Newcastle, blev det til et klart nederlag på 0-3. I dag tog Alex Fergusons tropper revanche med samme cifre i en kamp, som gæsterne i perioder dominerede totalt.

Og så faldt der en værdig kandidat til årets mål, da Tom Cleverley fra sin position mellem feltet og sidelinjen med superb sparketeknik drejede bolden hele vejen over i modsatte målhjørne bag en sprællende Steve Harper.

Dermed lukkede han reelt kampen med Uniteds tredje mål.

I den modsatte ende af banen havde David de Gea fortrængt Anders Lindegaard til bænken efter dansk deltagelse i fire Premier League-kampe i træk.

Spanieren holdt ganske vist buret rent og diverterede med en enkelt - omdiskuteret - klasseredning, men han viste også sine velkendte mangler i luften undervejs.

Se også:

Se også: Liverpool dummede sig igen

Diskussionen opstod, da han tabte en luftduel til Papiss Cisse, hvorefter Demba Ba headede mod mål. Her kastede spanieren sig ned og fik skrabet bolden væk fra et sted lige bag mållinjen, og tv-billederne kunne ikke umiddelbart dokumentere, at dommer Howard Webb snød værterne ved at vinke afværgende.

United lagde stærkt fra land og dominerede den første halve time.

Jonny Evans scorede efter otte minutter sit andet mål i United-trøjen, da han uimodståeligt gik i luften og mødte van Persies hjørnespark med panden, og lidt senere burde Danny Welbeck have øget føringen.

Newcastle-keeper Steve Harper fjollede først rundt med bolden i feltet, tog et træk udenfor, trådte i den og skvattede. Men Welbeck, der dermed fik læderet foræret, var tilsyneladende ikke helt klar over sin placering, for han drejede rundt og sendte bolden langt forbi det tomme mål.

Se også:

Se også: 350 sejre til Wenger

To minutter senere sørgede Patrice Evra dog for at fjerne ærgrelsen, da han som en af banens mindste kom forrest med hovedet på endnu et hjørnespark, denne gang fra Wayne Rooney i den modsatte side.

Mod halvlegens slutning kom Newcastle mere og mere i teten og lagde tryk på United, og Papiss Cisse kunne med nogen ret føle sig snydt fra et straffespark, da Evra trak ham i trøjen, da han skulle gå i luften.

I anden halvleg havde værterne bolden mest, mens gæsterne var farligst på hurtige kontrastød.

Med sejren kravler United op på andenpladsen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen