Klar besked fra Gerrard: Giv hånd, Suarez!

Luis Suarez skal ikke fjerne opmærksomheden fra mindedag for Hillsborough-ofre, fastslår Steven Gerrard, der har givet Suarez ordre til at give Evra hånd i eftermiddag

Luis Suarez har fået besked på at trykke hånd med Evra. (Foto: PA)
Luis Suarez har fået besked på at trykke hånd med Evra. (Foto: PA)

Steven Gerrard har givet Liverpool-angriber Luis Suarez besked på at glemme sin konflikt med Patrice Evra og trykke Manchester United-spillerens hånd i minutterne før rivalernes møde i eftermiddag.

Anføreren, hvis 10-årige fætter Jon-Paul Gilhooley var blandt de 96 ofre i Hillsborough tragedien i 1989, ønsker ikke at noget som helst tager fokus fra den mindehøjtidelighed, der finder sted før dagens kamp.

Steven Gerrard bekræfter, at han har talt - eller vil tale - med Suarez om konflikten med Evra.

- Mit råd til ham er at give hånd og komme videre. Suarez tager selvfølgelig selv beslutningen. De to spillere kan være nøglen. Håndtrykkene finder sted i starten af kampen og de har et ansvar for, at dagen starter på en god måde, siger Gerrard ifølge flere britiske medier.

- Hvis det er en god kamp, hvis der er håndtryk før kampen og hvis der ikke er nogle ondskabsfulde tilråb, bliver det en flot besked til hele verden, siger Steven Gerrard.

Manchester Uniteds manager Alex Ferguson har opfordret udeholdets fans til at droppe de smædessange om Hillsborough, som enkelte sang sidste weekend. Manageren har sørget for, at alle fans får et personligt brev og en opfordring til at afvikle kampen med værdighed.

Se også: Ferguson bønfalder fans: Glem Liverpool-had

Det er Liverpools første hjemmekamp siden frigivelsen af den rapport, der endegyldigt fastslog, at katastrofen ikke var Liverpoolfansenes skyld, og at myndighederne svigtede - og i flere tilfælde forsøgte at skjule sandheden.

Før kampen vil Steven Gerrard og Nemanja Vidic sende 96 røde balloner til vejrs for at mindes ofrene, ligesom en fan-tifo vil promovere 'Justice for the 96'.

Luis Suarez fik i oktober sidste år otte kampes karantæne for at have udtalt sig racistisk om Patrice Evra. En dom, uruguayaneren var stærkt utilfreds med – og stadig i februar så rasende over, at han driblede næven uden om Patrice Evras, da de to første gang havde chancen for at trykke på næven efter dommen.

Følg kampen live her

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen