Trods iskold luft: Terry vil trykke hånd

I dag må John Terry endnu en gang vente på, om en modstander griber hans fremstrakte lab

To gange har de i ly af den verserende sag kunnet undgå at trykke hinandens hænder. Hvad vælger Anton Ferdinand at gøre, når han står over for John Terry i dag? (Foto: AP)
To gange har de i ly af den verserende sag kunnet undgå at trykke hinandens hænder. Hvad vælger Anton Ferdinand at gøre, når han står over for John Terry i dag? (Foto: AP)

Egentlig er det en gestus, der er ment som en understregning af fairplay i sportens verden.

Men efterhånden er scenen for den række håndtryk, som spillerne i Premier League før kampstart forventes at udveksle med hinanden, ved at udvikle sig til en platform, hvor man kan udtrykke præcis det modsatte: Afstandtagen, disrespekt og uvenskab.

I dag står den kontroversielle Chelsea-veteran John Terry endnu en gang med fremstrakt lab og venter på, om den bliver grebet af en modstander. Og resten af Loftus Road vil følge netop den symbolske sekvens med knivskarp fokus.

Et andet sted i rækken vil også Ashley Cole vente spændt på, om Anton Ferdinand og andre Queens Park Rangers-spillere vil lade hans hånd svæve i luften.

Pudsigt nok er både han og Terry, der aldrig vil løbe en risiko for at blive kaldt en tøsedreng, netop blevet klar til at spille efter skader, blev det i går oplyst fra Chelsea-manager, Roberto Di Matteo. Som ledsagede oplysningen med følgende, let svulstige melding:

– Vi vil respektere reglerne og protokollen for Premier League og vise et positivt eksempel for de millioner af seere, der kigger med. Så ja, vi trykker hånd.

Ikke op til mig
Dønningerne er gået højt, siden oktober, da Terry ifølge Ferdinand brølede grimme ting ind i hovedet på ham, og Cole røg med i bad standing, da han, Ferdinands tidligere ven, valgte at optræde som karaktervidne for sin anfører.

To gange har QPR og Chelsea i en temmelig giftig atmosfære mødt hinanden siden. Men både i januar og april er rækken af håndtryk blevet suspenderet for at undgå episoder under den verserende sag.

I går holdt QPR-spillerne angiveligt spillermøde om, hvordan de vil gribe sagen – og hænderne – an. Og kendte manager Mark Hughes konklusionen, så holdt han den lidt tøvende væk fra sig under sit pressemøde.

– Der har været masser af debat om de håndtryk, hver gang vi møder Chelsea. Vi vil respektere reglen, hvis vi får besked på det. Men det er ikke min beslutning. Vi adlyder Premier League, sagde han og tilføjede:

– Jeg har diskuteret sagen med Anton, men det bliver mellem mig og ham.

Koldt om Cole
Daily Mail mener dog at vide, at både Anton og hans storebror i United, Rio Ferdinand, har besluttet aldrig mere at hilse på Cole, som Rio i sommer fik en bøde på 45.000 pund for at kalde 'chok ice' på Twitter. Et udtryk, der bruges om farvede, der forsøger at opføre sig, som var de hvide.

En påstand, som vi alle formentlig bliver meget klogere på i eftermiddag, når hænderne lidt før klokken 16 strækkes frem på Loftus Road.

1 af 3 Stamford Bridge, 27. februar 2010: Manchester Citys Wayne Bridge nægter at trykke den hånd, der har rørt intimt ved hans ekskæreste, Vanessa Perroncel, som John Terry var sin kone utro med. (Foto: AP/Rebecca Naden)
2 af 3 Old Trafford, 11. februar: Det var også med baggrund i påstået racisme, da Uniteds Fabrice Evra og Liverpools Luis Suarez ikke fik trykket hånd, og kontroverserne fortsatte både i pausen og efter kampen. Suarez havde fået otte spilledages karantæne. (Foto: AP)
3 af 3 To gange har de i ly af den verserende sag kunnet undgå at trykke hinandens hænder. Hvad vælger Anton Ferdinand at gøre, når han står over for John Terry i dag? (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer