Laudrup støtter dyr angriber: Han slår til nu

Michael Laudrup har forventninger om, at Wilfried Bony med to weekend-scoringer nu for alvor har åbnet sin målkonto

Bony skal til at score noget mere, hvis han skal leve op til fans, mediers og managers forventninger (Foto: PA)
Bony skal til at score noget mere, hvis han skal leve op til fans, mediers og managers forventninger (Foto: PA)

Der er stadig et stykke op til de 31 mål, han lavede i Æresdivisionen i Holland i sidste sæson. Alligevel pynter de to kasser, Wilfried Bony leverede for Swansea i weekenden mod Stoke, ikke bare på statistikken, men giver også en spandfuld tiltrængt selvtillid til angriberen.

Noget, hans manager i den walisiske Premier League-klub, Michael Laudrup, er særdeles tilfreds med.

- Jeg er glad for, at han scorede to mål. Det har ikke været nemt for ham, for der er altid pres på en spiller, når han har et stort prisskilt hængende over sig, siger Laudrup til avisen This Is South Wales.

Den danske fodbold-gentleman har gennem hele efteråret ventet tålmodigt på, at Bony, som er klubbens dyreste indkøb, for alvor skulle slå til i den hårde række, hvor hvert et offensivt kort skal yde sit maksimale, hvis man vil lege med i den sjove ende af tabellen.

Hvilket er en ambition for Swansea.

TV: Frustreret Laudrup efter tivolikamp

Den danske manager slår dog samtidig fast, at de to mål, som bringer Bonys ligatotal op på fire, blot er et skridt på vej mod topformen. Vi har nemlig ikke set hele den ivorianske bombers potentiale udfoldet:

- Han og holdet arbejder stadig på at ramme topformen. At score er en ting, men jeg kan se til træning, at han bliver bedre og bedre.

- Mål er vigtige, fordi det er sådan, man måler og vejer en angriber.

Swanseas fantomcomeback forpurret i overtiden

Michael Laudrup understreger, at der nu hviler et stort ansvar på 24-årige Bonys skuldre, da klubbens anden topangriber, sidste års topscorer Michu, er ude i et par uger med en skade, og desuden ligeledes har kæmpet med målformen.

Bony fik i den første periode mulighed for at blive sluset langsomt ind i gamet omkring Premier League og startede de store kampe på bænken. Men nu forventer hans manager, at han er klar til at blive en nøglefigur i den walisiske klub.

- Nu hvor vi ikke har Michu til rådighed, er der andre, der må træde til, lyder det fra Laudrup med slet skjult hentydning til Bony.

Med de to mål i Stoke-kampen er Wilfreid Bony, som kostede 120 millioner kroner, da Swansea hentede ham i Vitesse Arnhem, nu oppe på 10 scoringer i alle turneringer i sæsonen, hvor han har spillet 18 kampe.