Ferguson-bog spækket med fejl

Den har solgt rekordmange eksemplarer, og den er nærmest skrevet på rekordtid, men nu viser det sig, at Sir Alex Fergusons bog også spækket med rekordmange fejl og upræcisheder

Sir Alex Ferguson med et eksemplar af sin nye biografi (Foto: AP)
Sir Alex Ferguson med et eksemplar af sin nye biografi (Foto: AP)

For minimum en læser blev det for meget, at Sir Alex Ferguson hverken kunne huske dagen, hvor han fik indopereret sin pacemaker, eller hvor gammel Ryan Giggs var, da han debuterede for Manchester United. Han har fået sine penge tilbage, fordi han var træt af, at der var så mange fejl i bogen. Det skriver den engelske avis 'The Mirror'.

Den tidligere Manchester United manager udgav i oktober måned sin anden bog om sit fantastiske liv som Manchested United-manager. Bogen - med titlen 'My Autobiography' - er skrevet, efter Alex Ferguson stoppede som manager ved udgangen af sidste sæson, og noget tyder på, at det er gået lidt for hurtigt med at få biografien i butikkerne.

Se også: Sir Alex roser og sviner Rooney i ny bogSe også: Laudrup kritiserer Ferguson: Dét havde jeg aldrig gjort

Skarpe læsere har således fundet ikke færre end 45 faktuelle fejl i den 402 siders lange rekordsælgende bog. Og nu har forlaget indvilget i at give pengene tilbage samtidig med, at man beklager, at man ikke har fanget de mange fejl.

- Vi var faktisk gennem flere omgange af faktatjek med denne bog. Den blev læst af en fra Manchester United, ligesom en specialist i fodbold-faktatjek kiggede den igennem, skriver bogforlaget Hodder and Stoughtons direktør Jamie Hodder-Williams i en mail.

- Selvom mange af fejlene blev rettet, fangede vi simpelthen ikke alt. De rettelser, vi har fået pointeret, bliver i øjeblikket dobbelttjekket og vil indgå i fremtidige udgivelser af bogen, skriver direktøren, der har lovet pengene tilbage til den utilfredse læser.

Alex Ferguson og Ryan Giggs (Foto: AP)
Alex Ferguson og Ryan Giggs (Foto: AP)

De mange fejl
En af de mange fejl og upræcisheder, der er fundet i Ferguson-bogen, er, at han påstår, at United fik 11 år ud af deres tidligere anfører Roy Keane - det var rent faktisk 12 år.

Ferguson skriver også, at 'Rio Ferdinand excellerede mod Manchester City i returkampen i Liga Cup-semifinalen i 2009 på Old Trafford' - det var i 2010, det skete.

Se også: United-giganter i krig: Keane sviner FergusonSe også: Ronaldo blev mobbet af måltyv i United

Den legendariske manager har sågar glemt, hvornår han fik opereret sin pacemaker ind. Ifølge bogen skete det i april 2002, men det var rent faktisk i marts 2004. Og så påståes det, at Ryan Giggs debuterede for Manchester United som 16-årig, men den fortsat aktive midtbanespiller var 17.

I den første weekend på markedet solgte 'My Autobiography' 115.547 eksemplarer, hvilket er britisk rekord for en biografi. Den forventes at komme på dansk i starten af det nye år.

Alex Fergusons selvbiografi kommer på dansk i begyndelsen af det nye år. (Foto: Sang Tan/AP) Sport og Spil De ti bedste afsløringer fra Alex Fergusons bog

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere