TV: 40 år, ikke færdig: Giggs' fodboldliv i billeder

Lutter opture på banen - og et par skæverter på hjemmefronten karakteriserer Ryan Giggs' 23 år lange fodboldkarriere. Manchester United-ikonet bliver fredag 40 år - se billeder fra hans karriere her

Han bliver 40 år i dag, men Ryan Giggs er 'still going strong'. (Foto: AP)
Han bliver 40 år i dag, men Ryan Giggs er 'still going strong'. (Foto: AP)

Se billeder fra Ryan Giggs' karriere ved at klikke på til højre i billedteksterne.

Ryan Giggs har haft en karriere, de fleste blot kommer til at drømme om.

Han har haft sin gang som fast indslag i Manchester United stort set siden han på sin 17 års fødselsdag i 1990 underskrev sin første professionelle kontrakt.

Debuten for 'De røde djævle' kom 2. marts året efter, da han debuterede for Manchester United. Det skete, da han blev skiftet ind mod Everton i stedet for backen Denis Irwin.

Se også: Giggs: City-kamp er årsag til jeg spiller

I sæsonen 1991/92 bed han sig for alvor fast, og næste gang, han træder på banen for Manchester United, bliver det til sin officiielle kamp nr. 954 for klubben.

Han har i de utroligt mange kampe scoret 168 gange og hjulpet Manchester United til 13 mesterskaber, 4 FA Cup-titler, 4 sejre i Liga Cup'en og 2 Champions League-triumfer... og meget mere.

Det eneste hold, Giggs ikke har oplevet stor succes på, er det walisiske landshold, hvor han nåede at optræde 64 gange, inden han i 2007 valgte at sige stop.

Se også: Giggs om Balotelli: Han er lidt mærkelig

Gennem hele sin karriere har han på fodboldbanen været et forbillede for unge fans verden over. Både da han som ung kunne splitte modstandernes forsvar i atomer med sine eksplosive ryk på venstrekanten - og når han som fodbold-bedstefar stadig går forrest på Uniteds midtbane, om end det er i en mere tilbagetrukken og defensiv rolle.

En enkelt ting vil dog forfølge Giggs' image som en perfekt gentleman. For i 2010 eksploderede rygterne om hans angiveligt omfangsrige sexliv, da modellen Imogen Thomas blev nævnt som hans elskerinde. I kølvandet stod Giggs' svigerinde frem og sagde, at hun havde haft en affære med Ryan, i meget af den tid, hun havde været sammen med hans bror Rhodri.

Se billeder fra Ryan Giggs' karriere ved at klikke på til højre i billedteksterne.

1 af 29 Kig godt på dette billede, og lad så øjnene vandre til første række helt ude til venstre. Her sidder en ung Ryan Giggs på hug. Han er her i 1985 blot 11 år gammel, men allerede et talent for Salford Boys Youth Team. (Polfoto)
2 af 29 Giggs startede sin karriere på Manchester Citys ungdomshold (forreste række, nr. 2 fra venstre). Og planen var faktisk, at han skulle på seniorkontrakt i klubben. Men en vis Alex Ferguson kom City i forkøbet. (Polfoto)
3 af 29 I sin første kamp fra start i Manchester United viste Ryan Giggs, hvad han stod for. Det var i 1991 mod hans gamle klub Manchester City, hvor han såmænd scorede kampens enlige mål. (Polfoto)
4 af 29 Farten var unge Ryan Giggs' varemærke. Det fik Oldhams målmand Jon Hallworth at føle, da den unge waliser rundede ham på Boxing Day i 1991. United vandt kampen 6-0. (Polfoto)
5 af 29 Ryan Giggs vandt sin første store titel i England, da han i 1992 var med til at vinde Liga Cup-finalen over Nottingham Forest - i en for tiden meget moderigtig trøje. (Polfoto)
6 af 29 168 gange har Ryan Giggs været på pletten for Manchester United - her i 1993 mod Southampton. Det gør ham til klubbens syvende mest scorende spiller gennem tiderne. (Polfoto)
7 af 29 Med snørene i halsudskæringen blafrende efter sig styrede Ryan Giggs målsat mod bolden i Liga Cup'ens semifinale mod Sheffield Wednesday. Det var i 1994. (Polfoto)
8 af 29 Ryan Giggs har i sin karriere optrådt i hele 36 Manchester derbies. Det er naturligvis rekord. Billedet er i øvrigt fra opgøret 14. oktober 1995, hvor United vandt 1-0 på Old Trafford. (Polfoto)
9 af 29 Flotte fyre får handlet toldfrit i Wiens lufthavn forud for en Champions League-kamp mod Rapid Wien i 1996. For dem, der skulle være i tvivl, er det Eric Cantona til højre. (Foto: AP)
10 af 29 Ryan Giggs i en klassisk duel på kanten. Her glider han fra Wimbledons norske landsholdsspiller Øyvind Leonhardsen i en liga-kamp fra 1997. (Foto: AP)
11 af 29 Konstant udfordrende var Ryan Giggs i sit spil og et af Manchester Uniteds stærke våben i 1990'erne. I denne kamp fra 1998 mod Middlesbrough hjalp det dog ikke. United tabte 3-2. (Polfoto)
12 af 29 I 1999 vandt Manchester United for første gang Champions League. Ryan Giggs var en af de bærende kræfter. Her er han i aktion i gruppekampen mod Croatia Zagreb. (Foto: AP)
13 af 29 To farverige personligheder på Manchester Uniteds hold omkring årtusindskiftet - Fabian Barthez og Ryan Giggs. (Foto: AP)
14 af 29 
15 af 29 I 2002 var Ryan Giggs allerede gennem-rutineret på Manchester United. Her møder de Leverkusen i Champions League. (Foto: AP)
16 af 29 Der var stadig hastighed over Ryan Giggs for 10 år siden i 2003. Her bliver Glasgow Rangers-spillerne Stephen Hughes og Mikel Arteta. (Foto: AP)
17 af 29 håret var begyndt at gråne i 2004, men aktionerne var stadig skarpe. (Foto: AP)
18 af 29 Sin landskamp nr. 50 fik Ryan Giggs relativt sent i karrieren i 2005. Det skyldtes blandt andet, at United-manager Alex Ferguson ikke tillod sine spillere at spille venskabskampe. (Foto: AP)
19 af 29 Ryan Giggs har rekorden med flest kampe i Champions League. 148 er det blevet til. Her fejrer han en scoring i 2006. (Foto: AP)
20 af 29 Det engelske Community Shield-opgør mellem mestrene og pokalvinderne har Ryan Giggs været med til at vinde ni gange. Også her i 2008, hvor det går ud over Glen Johnson og Portsmouth. (Foto: AP)
21 af 29 To af fodboldens nestorer i direkte duel. Ryan Giggs mod Inters Javier Zanetti. Begge 40 år og begge stadig aktive. (Foto: AP)
22 af 29 Flere troede, at Ryan Giggs så småt var begyndt at takke af i 2010. Men han var langt fra færdig. (Foto: AP)
23 af 29 Skægget har på Giggs' ældre dage fået lov til at stå et par dage ekstra. Men han er stadig farlig. Her fejrer han en scoring i CL-semifinalen i 2011 mod Schalke. (Foto: AP)
24 af 29 
25 af 29 To generationer i Manchester United. Ryan Giggs og Javier Hernandez. (Foto: AP)
26 af 29 Ryan Giggs kunne være far til flere af sine modstandere. Eksempelvis Chelseas Oriol Romeu. (Foto: AP)
27 af 29 Ryan Giggs og Jonny Evans konkurrerer i højdespring efter, at Manchester United har scoret i CL-kampen mod Leverkusen to dage inden Giggs fyldte 40. (Foto: AP)
28 af 29 I selvsamme kamp viste waliseren, at han stadig har kontrol over bolden. (Foto: AP)
29 af 29 Han bliver 40 år i dag, men Ryan Giggs er 'still going strong'. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere