UEFA vil slagte to nyrige storklubber

Manchester City og Paris Saint-Germain er i fare for at blive ramt af et transferforbud, efter de formentlig har brudt reglerne om 'Financial Fair Play'

Manchester City-tilskuerne kan komme til at se langt efter nye spillere, hvis UEFA vælger at straffe klubben med et transferforbud (Foto: AP)
Manchester City-tilskuerne kan komme til at se langt efter nye spillere, hvis UEFA vælger at straffe klubben med et transferforbud (Foto: AP)

FC Barcelona er allerede ramt af en transferforbud i de kommende to transfervinduer, og nu kan to, nye giganter føjes til den liste af klubber, der ikke må agere på transfermarkedet.

For det europæiske fodboldforbund UEFA er ifølge den engelske avis ' The Telegraph' klar til at lade hammeren falde og slagte både engelske Manchester City og franske Paris Saint-Germain. Enten i form af en kæmpebøde eller et transferforbud.

Årsagen er, at de to klubber har forbrudt sig mod reglerne om 'Finansial Fair Play', som UEFA under Michel Platini har indført. Reglerne skal være med til at sikre, at klubberne ikke bliver drevet udelukkende på grådighed, uansvarligt overforbrug og finansiel vanvid for til at sidst at måtte bukke under, når pengekassen er tom.

Se også: Seks klubber i Financial Fair Play-søgelysSe også: Oliver Kahn: Chelsea har købt Champions League

Helt konkret måtte klubberne ikke levere underskud over 37,2 mio. pund (330 mio. kr.) i 2011-12 og 2012-13 sæsonerne, når man tager forbehold for en række ting.

Manchester City har brugt 149 mio. pund i perioden på spillere som Sergio Agüero, Samir Nasri, Gaël Clichy, Javi Garcia og Matija Nastasic. Og i et forsøg på at rette op på økonomien har klubben under ejerskab af Sheikh Mansour bin Zayed al Nahyan fra Abu Dhabi tegnet et gigantisk sponsorat med Etihad - Abu Dhabis officielle flyselskab - på 350 mio. pund over ti år.

Urealistiske sponsorater
Men det går bare ikke at tegne sponsorater, der er urealistiske. For på den måde kan klubbernes rigmænd poste egne penge i klubberne og holde orden i regnskaberne.

Se også: Underskud kan betyde stop for Champions League Underskud kan betyde stop for Champions League

Se også: Liverpool med nyt gigantunderskud

Det samme gør sig gældende for Paris Saint-Germain, der de seneste år har købt verdensstjerner som Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva og Edinson Cavani. Franskmændene, der er ejet af en investeringsfond fra Qatar, har et sponsorat med 'Qatar Tourism Authority', der indbringer dem 167 mio. pund om året, og selvom de selv hævder, at det er en fair pris, så er UEFA ikke helt enig.

Forbundet har derfor over en længere periode undersøgt en række klubber, og på møder tirsdag og onsdag skal de beslutte, hvilke der skal straffes og hvordan. Her er det altså ifølge Telegraph især de to storklubber, der er i fare for at blive slagtet.

Der var lagt op til, at den højeste straf for at bryde 'finansial fair play'-reglerne skulle være udelukkelse af Champions League. Det bliver dog formentlig ikke straffen, skriver avisen. Derimod mener man at vide, at det bliver til enten transferforbud eller en stor bøde.

Sidstnævne vil de to klubbers ejere nok være ret ligeglad med.

Manchester City har afvist at kommentere historien, mens PSG ikke er vendt tilbage på avisens forespørgsler.

Klubber som Manchester United, Chelsea og Arsenal har alle bekræftet, at de ikke er en del af UEFA's undersøgelser.

Se også: Wenger: Bale-handel latterliggør Uefa-reglerSe også: Klopp: Bale- og Özil-handler er det rene vanvid

0 kommentarer
Vis kommentarer