Sivebæk om Moyes-fyring: Tidspunktet er underligt

Den tidligere Manchester United-spiller John Sivebæk mener, at timingen i fyringen af David Moyes er lidt sær

John Sivebæk (Foto: Polfoto)
John Sivebæk (Foto: Polfoto)

Resultaterne har været alt for svingende, og Manchester Uniteds spil har heller ikke været godt, så fyringen af David Moyes lå hele tiden og svævede i luften.

Men at fyringen skulle komme fire kampe før sæsonafslutningen var alligevel lidt uforståelig for den tidligere United-spiller John Sivebæk.

- Jeg er lidt overrasket. Det erkender jeg, selvom jeg selvfølgelig godt kunne se det komme på et eller andet tidspunkt.

- Men da det ikke skete tidligere i sæsonen, så troede jeg, at han ville få sæsonen ud. Som jeg ser det, er der ikke særligt meget at vinde ved at fyre ham nu.

- Sæsonen er næsten forbi, og United kan ikke nå noget. Så derfor synes jeg, at tidspunktet er en lille smule overraskende, siger John Sivebæk.

Se også: 9 grunde til Moyes' fyringSe også: Her er favoritterne til at afløse MoyesSe også: Han overtager United efter David Moyes

United er placeret på en skuffende syvendeplads i Premier League uden mulighed for at nå op i top-fire, som giver adgang til Champions League i næste sæson.

- Det er som sådan ikke en overraskelse, at han blev fyret, fordi der har været de svingende resultater over sæsonen. Alligevel synes jeg, at tidspunktet er underligt, siger Sivebæk.

Den tidligere danske landsholdsspiller har fulgt Uniteds kampe i denne sæson under David Moyes, som overtog roret efter Alex Ferguson sidste sommer. Og det har ikke altid været kønt at se på.

- Spillet har været meget svingende. I nogle kampe har der været tegn på det gamle United, og i andre kampe har man tænkt: Hvad sker der lige her?

- Holdet har været hårdest ramt i forsvaret, som ikke har fungeret særligt godt. Midterforsvaret har set lidt slidt og tungt ud.

- Men sådan er det tit, når tingene ikke hænger sammen på et hold. Så kan man blive udstillet på sine svagheder, forklarer Sivebæk.

52-årige Sivebæk, som i dag er spilleragent, spillede for United i 1986-1987.

FAKTA: Blå bog om David Moyes

* Navn: David William Moyes

* Født: 25. april 1963, Skotland (50 år)

Trænerkarriere:

* 1998 til 2002: Manager i Preston North End som han i sin trænerperiode førte fra 3. division til i sæsonen 2000-01 at spille om oprykning til Premiere League, som de dog tabte.

* 2002 til 2013: Manager i Everton F.C.. Blev flere gange kåret til "Manager of the Year".

* 2013 til 2014: Manager i Manchester United. Overtog posten, efter at legenden Alex Ferguson trak sig tilbage. Moyes og Manchester United havde oprindeligt skrevet en seksårig kontrakt.

Kilder: soccerbase.com, bold.dk

Ritzau

FAKTA: Sådan er det gået United under Moyes

Manchester United har tirsdag valgt at fyre David Moyes, som end ikke fik en hel sæson i mesterklubben.

9. maj 2013 annoncerer Manchester United, at David Moyes tager over som manager efter Alex Ferguson. Moyes ansættes på en seksårig kontrakt og begynder 1. juli 2013.

22. april 2014 meddeler Manchester United, at Moyes er fyret.

Sådan er det gået for United under Moyes:

Premier League:
* Manchester United ligger lige nu nummer syv med 57 point efter 34 kampe (38 kampe i sæsonen). Dermed er United ude af spillet om Champions League-billetter og får meget svært ved at nå Europa League.

* I sæsonen 1991/1992 blev Manchester United nummer 2 i Premier League, og siden er holdet endt i top-3 alle sæsoner indtil denne sæson, hvor de holdet realistisk får svært ved at nå højere op end den øjeblikkelige 7.-plads. Top-fire er ikke muligt at nå - ikke engang i teorien.

* Den elendige indsats i Premier League sættes i relief af, at United taber begge ligaopgør mod lokalrivalerne fra Manchester City, mod ærkerivalerne fra Liverpool og sågar mod Moyes tidligere klub, Everton.

Champions League:
* United leverer en godkendt indsats. Vinder den indledende gruppe, slår Olympiakos ud i 1/8-finalen, inden holdet i kvartfinalen taber samlet til Bayern München.

Pokalturneringer:
* I FA Cuppen taber United i tredje runde skuffende hjemme 1-2 til Swansea.

* I den lille pokalturnering - Capital One Cup - taber United efter straffespark til Sunderland i semifinalen.

FA Community Shield:
* 11. august 2013 vinder Manchester United med Moyes i spidsen FA Community Shield - en kamp mellem mesteren og FA Cup-vinderen. United slår Wigan 2-0.

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer