Han overtager United efter David Moyes

Mens ledelsen er på managerjagt får Ryan Giggs det sportslige ansvar i Manchester United i resten af sæsonen

40-årige Ryan Giggs overtager midlertidig tøjlerne i Manchester United (Foto: AP)
40-årige Ryan Giggs overtager midlertidig tøjlerne i Manchester United (Foto: AP)

Manchester United-legenden Ryan Giggs bliver midlertidig manager i klubben efter fyringen af manager David Moyes.

De forsvarende engelske fodboldmestre skriver på klubbens hjemmeside, at ledelsen er gået i gang med at finde en permanent afløser for Moyes, der overtog managerjobbet i klubben i sommeren 2013 fra Alex Ferguson.

40-årige Giggs har i denne sæson været både spiller og assistenttræner i United. Han fik sin debut for United i 1991 og er noteret for 962 kampe for klubben.

Giggs har som spiller vundet 13 Premier League-titler, Champions League to gange, FA Cuppen og Liga Cuppen fire gange hver og klub-VM en enkelt gang

Moyes' sidste kamp i spidsen for United var søndagens udekamp mod Everton. Her tabte United 0-2 til den klub, som Moyes indtil ansættelsen i United havde været manager for i 11 sæsoner. Tirsdag kom fyringen.

Det står allerede fast, at Manchester United ikke ender i top-fire i Premier League i denne sæson, hvilket betyder, at klubben næste sæson ikke kommer med i Champions League.

Flere medier skriver, at United allerede har forhørt sig hos den hollandske landstræner, Louis van Gaal, som mulig permanent afløser for Moyes. Van Gaal stopper efter sommerens VM-slutrunde i Brasilien som landstræner for Holland.

United mangler fire kampe i den igangværende sæson:

Lørdag 26. april: Norwich (hjemme)

Lørdag 3. maj: Sunderland (hjemme)

Tirsdag 6. maj: Hull (hjemme)

Søndag 11. maj: Southampton (ude)

/ritzau/



FAKTA: Blå bog om David Moyes

* Navn: David William Moyes

* Født: 25. april 1963, Skotland (50 år)

Trænerkarriere:

* 1998 til 2002: Manager i Preston North End som han i sin trænerperiode førte fra 3. division til i sæsonen 2000-01 at spille om oprykning til Premiere League, som de dog tabte.

* 2002 til 2013: Manager i Everton F.C.. Blev flere gange kåret til "Manager of the Year".

* 2013 til 2014: Manager i Manchester United. Overtog posten, efter at legenden Alex Ferguson trak sig tilbage. Moyes og Manchester United havde oprindeligt skrevet en seksårig kontrakt.

Kilder: soccerbase.com, bold.dk

Ritzau

FAKTA: Sådan er det gået United under Moyes

Manchester United har tirsdag valgt at fyre David Moyes, som end ikke fik en hel sæson i mesterklubben.

9. maj 2013 annoncerer Manchester United, at David Moyes tager over som manager efter Alex Ferguson. Moyes ansættes på en seksårig kontrakt og begynder 1. juli 2013.

22. april 2014 meddeler Manchester United, at Moyes er fyret.

Sådan er det gået for United under Moyes:

Premier League:
* Manchester United ligger lige nu nummer syv med 57 point efter 34 kampe (38 kampe i sæsonen). Dermed er United ude af spillet om Champions League-billetter og får meget svært ved at nå Europa League.

* I sæsonen 1991/1992 blev Manchester United nummer 2 i Premier League, og siden er holdet endt i top-3 alle sæsoner indtil denne sæson, hvor de holdet realistisk får svært ved at nå højere op end den øjeblikkelige 7.-plads. Top-fire er ikke muligt at nå - ikke engang i teorien.

* Den elendige indsats i Premier League sættes i relief af, at United taber begge ligaopgør mod lokalrivalerne fra Manchester City, mod ærkerivalerne fra Liverpool og sågar mod Moyes tidligere klub, Everton.

Champions League:
* United leverer en godkendt indsats. Vinder den indledende gruppe, slår Olympiakos ud i 1/8-finalen, inden holdet i kvartfinalen taber samlet til Bayern München.

Pokalturneringer:
* I FA Cuppen taber United i tredje runde skuffende hjemme 1-2 til Swansea.

* I den lille pokalturnering - Capital One Cup - taber United efter straffespark til Sunderland i semifinalen.

FA Community Shield:
* 11. august 2013 vinder Manchester United med Moyes i spidsen FA Community Shield - en kamp mellem mesteren og FA Cup-vinderen. United slår Wigan 2-0.

Ritzau

0 kommentarer
Vis kommentarer