Her er Liverpools nye hjemmebane

Premier League-klubben Liverpool står endelig over for en renovering af sit gamle stadion. Fremover kommer Anfield til at kunne rumme cirka 59.000 tilskuere

Sådan kommer det nye stadion til at se ud: (Foto LiverpoolFC.com)
Sådan kommer det nye stadion til at se ud: (Foto LiverpoolFC.com)

Daniel Aggers Liverpool kan glæde sig over flere gode nyheder. Ikke alene topper holdet fra Merseyside Premier League. Liverpool går nemlig også en ny tid i møde. Anfield skal udbygges, og nu er planerne klar.

Først og fremmest skal den ene langside 'Main Stand' udbygges med 8.500 pladser, så den fremover kommer til at kunne rumme op mod 21.000 mennesker, mens den samlede kapacitet vil nå op på 54.000 pladser.

Samtidig er der ansøgt om tilladelse til at udbygge 'Anfield Road Stand' med omkring 4.800 pladser, hvilket betyder, at der samlet kommer til at være plads til op mod 59.000 tilskuere på Anfield.

Se også: Liverpool vil udvide Anfield

Derudover kommer Anfield til at gennemgå en omfattende renovering. Spillertunnellen skal udvides og der skal være plads til flere af de helt dyre lounges, ligesom klubben også vil udstyre Anfield med et bederum, så den slags behov kan blive dækket.

- Som en del af vores renoveringsprojekt har vi nu offentliggjort vores ambitiøse planer for udvidelsen af Anfield. Næste fase er en konsulteringsproces, som vi kan bruge til at finpudse vores endelig ansøgning om byggetilladelse, siger klubbens direktør, Ian Ayre, til Liverpools hjemmeside.

Mangler detaljerne
Liverpools stadionproblemer er veldokumenterede. Klubben har i årevis ønsket at udbygge Anfield, men det har ikke kunnet lade sig gøre på grund af pladsmangel. De omkringliggende huse har simpelthen ligget for tæt på stadion.

Se også: Nyt stadion truer stadig Liverpool

Derfor har klubben i de seneste 20 år forsøgt at opkøbe de tilstødende huse. Det har skabt en situation, hvor mange mennesker har mistet deres hjem, ligesom mange mennesker senere har følt sig nødsaget til at flytte, da hele området langsomt er gået i fordærv.

Den kommende udvidelse er derfor betinget af, at resten af området omkring stadion også bliver fornyet. Det storstilede projekt ventes færdigt i 2018, såfremt de sidste detaljer kommer på plads.

1 af 4 Sådan kommer det nye stadion til at se ud: (Foto LiverpoolFC.com)
2 af 4 "Main Stand" kommer til at være større end "The Kop" (Foto: Liverpoolfc.com)
3 af 4 Sådan ser det hele ud fra toppen (Foto: Liverpoolfc.com)
4 af 4 Sådan kommer det nye stadion til at se ud: (Foto LiverpoolFC.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer