Moyes var i gang med at smadre Uniteds akademi

David Moyes var i krig med gennemgribende ændringer i Manchester Uniteds talentarbejde - det var med til at hive tæppet væk under ham

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Stuart Mathieson er journalist hos Manchester Evening News. Han har dækket Manchester United i snart en menneskealder og havde en direkte linje til Alex Ferguson. I sin klumme for MEN skriver Mathieson i dag, at den nu fyrede manager i klubben, David Moyes, var i gang med at ændre drastisk i det talentarbejde, som Manchester United er så berømte for - og det var med til at fremprovokere fyringen.

- Ungdoms- og talentarbejdet var Alex Fergusons sikkerhedsnet, da hans fremtid i klubben blev overvejet i 1989 efter dårlige resultater. Ledelsen kunne se, at talentarbejdet bar frugt efter at have været nedprioriteret i mange år. Derfor ville bestyrelsen ikke fyre ham.

Se også: Van Gaal vil have United-legende med til Manchester

- Desværre er det nu kendt, at Moyes fiflede med sikkerheden i sit eget job (som United-manager, red.) ved at forsøge at skabe mere atletiske spillere med mindre fokus på kunnen med bolden, skriver Stuart Mathieson.

Flere ansatte på akademiet begyndte at frygte for deres job, efter de i mange år havde knoklet efter Alex Fergusons måde at udvikle talenter på.

Se også: Landstræner jubler: Januzaj er vores!

- Et par af de ansatte, der arbejder med yngre spillere, begyndte at frygte, at de ville blive kaldt ind på Moyes' kontor og få en fyreseddel.

- Til sidst var det manageren, der blev fyret, og med frygten over ændringerne i talentarbejdet havde han ikke sikret sig det sikkerhedsnet, som Ferguson havde udvilket gennem 25 år, til når resultaterne ikke gik hans vej, lyder det fra Manchester United-eksperten.

0 kommentarer
Vis kommentarer