Wenger frygter manager-fremtid: Ingen gider jobbet

Arsenal-manager Arsène Wenger frygter for kvaliteten blandt kollegerne, fordi klubberne fyrer dem for hurtigt

Arsenal-manager Arsène Wenger er bekymret over de mange manager-fyringer i Premier League. (Foto: AP)
Arsenal-manager Arsène Wenger er bekymret over de mange manager-fyringer i Premier League. (Foto: AP)

Han er om nogen undtagelsen, der bekræfter reglen.

Arsenal-manageren Arsène Wenger har uden afbrydelser stået i spidsen for den samme klub siden 1996, og det er en bedrift, ingen af hans nuværende kolleger kan matche bare tilnærmesesvis.

Fyringer finder således flittigt sted i den bedste engelske række, og da Manchester United i tirsdags sendte David Moyes på porten, blev han den 10. manager i Premier League til at blive afskediget i den igangværende sæson.

Det er en skidt udvikling, mener Wenger, som er nervøs for, at unge trænertalenter vil droppe professionen, fordi klubberne er for utålmodige.

Se også: Meulensteen langer ud efter Moyes

- I gennemsnit har en manager i engelsk fodbold 11 måneder i en klub, og det er ret ustabilt. Hvis du vil have folk med kvalitet til et job, et hvilket som helst job, har du brug for at give dem tid til at udvikle sig og blive gode, siger Arsenal-manageren.

Ingen vil have jobbet
Han frygter for fremtiden, eftersom faget på sigt vil blive uattraktivt. Ulemperne vil overhale fordelene, og så er der ingen mening ved at være chef længere.

- Hvis ikke det sker, så vil folk ikke have lyst til vores job mere. Alle dem, som er gift, har en familie, vil tøve gevaldigt, før han kommer ind i denne sport, fortæller Wenger.

- Det betyder, at kvaliteten af trænere og managere er truet, fordi vores job ikke længere vil kunne lokke kvalitetsfolk til.

Se også: Ferguson: Det er oprørende

Wenger har selv været meldt fyringstruet flere gange i løbet af de seneste sæsoner, men indtil videre har den karismatiske franskmand klaret frisag.

Anderledes kort lunte var der i Manchester, hvor Moyes fik kun 10 måneder i United-jobbet.

Det skete til trods for, at skotten sidste sommer underskrev en seksårig kontrakt med storklubben.

0 kommentarer
Vis kommentarer