Ekspert: Sådan vil van Gaal forandre United

Louis van Gaal kommer med international erfaring, og det vil ifølge Premier League-eksperten Morten Bruun kunne mærkes i Manchester United

Louis van Gaal har tidligere stået i spidsen for FC Bayern og FC Barcelona. Efter sommerferien gælder det formentlig Manchester United. (Foto: AP)
Louis van Gaal har tidligere stået i spidsen for FC Bayern og FC Barcelona. Efter sommerferien gælder det formentlig Manchester United. (Foto: AP)

Spekulationerne har været mange, men lørdag fortæller velansete De Telegraaf, at det bliver Louis van Gaal, som til sommer overtager managerposten i Manchester United.

Skulle den formodning som ventet blive bekræftet fra officiel side inden længe, er der ifølge 6’erens Premier League-ekspert Morten Bruun store omvæltninger på vej i den hårdtprøvede mesterklub.

Se også: Avis: Manchester United vælger Van Gaal

Han fortæller således, at den hollandske topnavn adskiller sig radikalt fra David Moyes, der indtil for nylig stod i spidsen for mandskabet fra Manchester.

- David Moyes fremstod som en mand, der var overmatchet. Det vil ikke være tilfældet med van Gaal. Han er en mand, der har erfaring fra blandt andet FC Barcelona og FC Bayern, og ingen i Manchester United vil stille sig selv spørgsmålet, om han har, hvad der skal til, siger Bruun.

Men kan det ikke blive et problem, at Louis van Gaal – modsat Moyes - aldrig tidligere har været manager i England?

- Det kan jeg ikke forestille mig. Der er masser af eksempler på, at folk kan begå sig alligevel. Arsene Wenger er vel det bedste eksempel.

- Det ville være anderledes, hvis Louis van Gaal skulle være manager i West Ham eller Crystal Palace, men i Manchester United fungerer tingene, som de gør i andre europæiske topklubber.

Ny transferpolitik
Skulle den hollandske toptræner som ventet sætte sig i managersædet inden længe, vil man formentlig kunne se en drastisk ændring i måden, hvorpå Manchester Untied vil gøre indkøb.

Det forudser Morten Bruun og begrunder sin formodning med den transferpolitik, den hollandske manager har ført på tidligere adresser.

- Det var meget betegnende, at David Moyes’ to største indkøb blev gjort i Premier League. Umiddelbart vil jeg tro, at der nu kommer til at blive handlet mere internationalt.

Se også: Van Gaal vil have United-legende med til Manchester

- I FC Barcelona var van Gaal berygtet for at købe flere hollandske spillere. Det gjorde ham faktisk upopulær, fordi det medførte, at nogle af de catalanske spillere blev sat til side til fordel for middelmådige hollændere, siger Bruun.

- Manchester United har sagt, at de til sommer skal bruge flere penge end nogensinde før. I den forbindelse tror jeg, klubben fandt, at Moyes ikke var den rigtige til at foretage de investeringer. Der var ikke tiltro til, at han ville få nok valuta for pengene.

Masser af selvtillid
Her er der ifølge Premier League-eksperten en verden til forskel, hvis man sammenligner den skotske træner med sit hollandske modstykke.

- Det mest væsentlige er, at personen Moyes viste sig ikke at være stor nok til Manchester United. Her har Van Gaal en selvopfattelse, der med et glimt i øjet nærmere gør det til spørgsmålet om, hvorvidt klubben er stor nok til ham.

Se også: Favoritter til United-job melder fra på stribe

Inden der er kommet en endelig afklaring på manager-situationen i Manchester United, varetager den 40-årige klublegende Ryan Giggs opgaven.

Waliserens første opgave som frontfigur for holdet finder sted lørdag, hvor Norwich er modstander i Premier League.

0 kommentarer
Vis kommentarer