Efter Liverpool-kiks: Her afgøres Premier League

Da Liverpool i går tabte til Chelsea, blæste det døren til titelkampen i Premier League på vid gab

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Det var begyndt at ligne et sikkert mesterskab til Liverpool, men efter 11 sejre i træk kom Brendan Rodgers & co ned på jorden igen i går, da Chelsea vandt 2-0 på Anfield.

Demed kan Liverpool ikke længere selv afgøre, om de skal være mestre. Nu er de afhængige af, at Manchester City sætter point til i en af deres tre sidste kampe, men Chelsea er heller ikke ude af billedet endnu, men det kræver, at både City og Liverpool snubler.

Se også: TV: Liverpools gulddrøm knust?

Her er et overblik over, hvordan mesterskabet kan havne i de tre klubber.

Manchester City:
Citys næste opgør er ude mod Everton, der har tabt pusten i kampen om en plads i Champions League. Med en sejr der er City á point med Liverpool, men med en bedre målscore.

Liverpool skal til Crystal Palace, der under Tony Pulis har høstet godt med point og ligger lunt midt i tabellen. Det kan godt blive svært for Liverpool. taber Liverpool den og City vinder mod Everton, så er de to hold á point allerede inden City, der har en kamp i hånden, møder Aston Villa næste onsdag.

Crystal Palace-Man City 0-2: Se højdepunkterne her

Chelsea møder Norwich hjemme på Stamford Bridge næste weekend, og det lugter unægteligt af tre sikre point til Chelsea. Det gør det også i den sidste kamp, hvor Chelsea møder Cardiff.

Det betyder, at vinder City deres næste to kampe, så skal de kun have et enkelt point hjemme mod West Ham i sæsonens sidste kamp for at sikre sig mesterskabet foran Chelsea på en bedre målscore.

Liverpool:
Liverpool skal vinde deres sidste to kampe - det er mod Crystal Palace ude og Newcastle hjemme.

Samtidig skal de håbe på, at City sætter point til mod enten Everton, Aston Villa eller West Ham.

Liverpool-Chelsea 0-2: Se alt fra topbraget her

Chelsea kan sende Liverpool ned på en tredjeplads, hvis Liverpool dummer sig. Chelsea kommer næppe til at sætte point til mod Norwich og Cardiff. En uafgjort til Liverpool kan være nok til at de rykker to pladser ned, hvis Chelsea scorer nok mål de to nedrykningskandidater. Liverpools målscore er p.t. +4 i forhold til Chelsea.

Chelsea:
Mourinho nægter at indrømme, at Chelsea er inde i titelkampen igen med sejren over Liverpool.

Portugiseren kan dog nægte alt det, han vil. Det lugter nemlig uhyggeligt meget af seks sikre point, da Chelsea kun mangler Norwich og Cardiff.

Liverpool mangler Crystal Palace ude og Newcastle hjemme, og det er langt fra umuligt, at Liverpool kan sætte point til i en af de to kampe, og det kan i bogstaveligste forstand blive guld værd for Chelsea.

Se også: Mourinho: Vi vinder ikke Premier League

Manchester City mangler som de eneste i guldkampen tre kampe. Den første er den sværeste - ude mod Everton, der har en plads i Europa League at spille for.

Taber de denne, så er det ikke nok for City at vinde de to næste for at standse Chelsea i at hente titlen.

Alt i alt trækker det op til to uhyggeligt spændende uger, hvor Premier League skal afgøres mellem de tre ovenstående - uger hvor ingen af de tre hodl kan tåle at sætte point til, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at kalde sig for engelske mestre.

0 kommentarer
Vis kommentarer