Liverpool-profil er årets spiller i Premier League

Luis Suarez begyndte ellers sæsonen med karantæne. Men siden har han scoret 30 mål og er tæt på mesterskabet.

(Foto: PA)
(Foto: PA)

Den kontroversielle angriber Luis Suarez fra Liverpool blev søndag aften kåret til årets spiller i England af Professional Footballers' Association (PFA).

Den 27-årige uruguayaner har scoret 30 mål i denne sæson for Liverpool, som med to kampe tilbage af sæsonen ligger nummer et i den engelske liga. Ikke siden Ian Rush i 1986-1987 har en Liverpool-spiller scoret så mange mål i samme sæson.

- Premier League er fyldt med fantastiske spillere, så derfor er det en stor ære, når disse spillere anerkender det arbejde, du udfører på banen, siger Luis Suarez.

Se også: Optur uden ende: Schmeichel på årets hold i England

Liverpools Steven Gerrard, der vandt prisen i 2006, samt Daniel Sturridge var også blandt de i alt seks nominerede. Det samme var Chelseas Eden Hazard, Yaya Touré fra Manchester City samt Adam Lallana fra Southampton.

Eden Hazard vandt prisen som årets unge spiller.

Suarez begyndte ellers sæsonen med karantæne i de første fem ligakampe. I april sidste år fik han en straf på 10 spilledages karantæne, da han bed en Chelsea-spiller.

Se også: TV: Rodgers til Mourinho: Skuffende at spille så defensivt

Det er medlemmerne af PFA, altså de professionelle fodboldspillere i England, der ved afstemning finder vinderne.

Den daværende Tottenham-spiller Gareth Bale modtog prisen som årets spiller efter sidste sæson.

PFA-prisen blev uddelt første gang i 1974, hvor Leeds-stopperen Norman Hunter løb med æren.

Året efter gik hædersbevisningen til den nuværende træner i Randers FC, Colin Todd, der i den sæson var med til at gøre Derby til engelsk mester.

0 kommentarer
Vis kommentarer