Mourinho forsvarer rygetrængende Arsenal-stjerne

Arsenals Jack Wilshere har flere gange fået kritik for sin trang til at festryge. Nu får han uventet opbakning

José Mourinho forsvarer Arsenals Jack Wilshere, efter spilleren er blevet taget i at ryge - IGEN. (Foto: AP/Matt Dunham)
José Mourinho forsvarer Arsenals Jack Wilshere, efter spilleren er blevet taget i at ryge - IGEN. (Foto: AP/Matt Dunham)

'Rygning dræber' står der på flere cigaretpakker efterfulgt af et ækelt skræmmebillede, der ligner en kloning af et mudderhul og en hund med rabies .

Men den slags kampagner skræmmer tilsyneladende ikke Arsenals midtbanestjerne Jack Wilshere, der flere gange er blevet set ryge ude foran diskoteker i London. Seneste sugede han i smøgen på en badeferie i Las Vegas for få uger siden.

Den vane har hans manager Arsene Wengers flere gange givet udtryk for, at han bestemt ikke er begejstret for.

Se også: Liverpool vil bruge 1 mia. på nye spillere  

Men nu får Wilshere uventet opbakning fra Wengers manager-rival i Chelsea, José Mourinho.

- Jeg er selvfølgelig ikke nogen ekspert på området. Men jeg tror ikke, det påvirker en fodboldspillers præstationer, at han ryger en cigar eller cigaret med sine venner, mens han er på ferie, siger Mourinho ifølge engelske Mirror og uddyber:

- Det får nok mere en social konsekvens end en fysisk.

Se også: Fed ferie: Fodboldstjerne får bøde for overvægt  

Alligevel giver portugiseren Wenger ret i én ting omkring rygning: Fodboldspillere er rollemodeller for unge, der drømmer om at blive professionelle.

- Alt hvad fodboldspillere foretager sig bliver fulgt af millioner af mennesker verden over. Det kan få den effekt, at et barn derhjemme tænker: Hvis en topspiller kan ryge, så er det ikke noget problem, og så kan jeg også ryge', siger Chelsea-manageren.

Mourinho mener dog ikke, at det nytter noget at blive vred og skælde ud på Wilshere.

- Jeg ville nøjes med at fortælle mine spillere, at alt hvad de gør eller har på kroppen er en del af børnenes liv.

Se også: Van Gaal pimper med 'Sir Alec' ...  

Men her stopper portugiserens stikpille mod Arsenal ikke helt. For han får samtidig lejlighed til at fortælle, hvordan det lykkedes ham at snuppe Cesc Fabregas foran spanierens tidligere klub Arsenal.

- Jeg talte bare med Fabregas i 20 minutter. Jeg tror virkelig, han ville spille for os.

- Som I ved, havde Arsenal forkøbsretten til ham. Men jeg tror ikke, Fabregas ville til Arsenal. Jeg tror, han var rettet mod os, så det var et let job for mig at hente ham til klubben, siger Mourinho.

Mourinho fortæller i øvrigt, at det er slut med at shoppe spillere, efter klubben fredag skrev kontrakt med brasilianske Felipe Luis, der blev hentet i Atletico Madrid.

0 kommentarer
Vis kommentarer