Eriksen: Old Trafford var højdepunktet

Christian Eriksens første år i Premier League har været noget af en rutsjebanetur

Christian Eriksen sikrede Tottenhams 2-1 sejr i Manchester 1. januar. (Foto: Reuters)
Christian Eriksen sikrede Tottenhams 2-1 sejr i Manchester 1. januar. (Foto: Reuters)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Der var lutter smil, da Christian Eriksen på transfervinduets sidste dag for et år siden skiftede den trygge tilværelse i Ajax ud med de anderledes krævende udfordringer i Premier League.

Og udfordrende, det har det første år i Tottenham været.

Før sommerferien døde drømmen om en plads i Champions League, og til den nye sæson blev argentineren Mauricio Pochettino Eriksens tredje træner hos Spurs.

- Det har selvfølgelig været et år med sine op- og nedture. Men i det store hele så synes jeg, at det var en helt fornuftig første sæson, hvor man skal være tilfreds med det, vi sluttede af med – hvor godt det gik, og det niveau, vi sluttede med. Så det er jeg rigtig tilfreds med, der ikke er i tvivl om, hvad der har været det foreløbige personlige højdepunkt.

Se Eriksens assist på Old Trafford her:

- Den bedste oplevelse var nok, da vi var på Old Trafford. Det var anderledes, fordi det var 1. januar, hvor man normalt har været på ferie eller ligget i sengen. Nu spillede vi mod Manchester United, og jeg scorede sejrsmålet. Det var rigtig fint, siger han og peger på den første periode under vikaren Tim Sherwood som lavpunktet.

- I den anden ende har det nok været de kampe under Tim Sherwood, hvor jeg forventede at skulle spille, og alligevel endte på bænken. Det har jeg været ærgerlig, men der er så mange gode spillere, og hvis man ikke har spillet godt i den seneste kamp, kan man ryge ud i den næste, fortæller Christian Eriksen, der har været fast inventar i de første tre Premier League-kampe under Pochettino.

Se Eriksen-perle her:

 Her begyndte det planmæssigt med to sejre mod West Ham og QPR. Men da styrken skulle testes mod Liverpool gik det helt galt. 3-0 vandt De Røde’, som brutalt demonstrerede, at der stadig er et stykke vej, før Spurs og Eriksen for alvor kan bide skeer med de største.

- I første halvleg føltes det egentlig som om, vi er meget godt med. De får et lidt ærgerligt mål meget tidligt, og så bliver det opad bakke, men jeg synes egentlig, vi skaber mange chancer før pausen. Så får vi et tyndt straffe imod os i begyndelsen af anden halvleg, som man normalt ikke ville fløjte for i Premier League, og derfra kom de så igennem med alt, fortæller Eriksen, der ikke er overrasket over afstanden til ligaens giganter.

Se Christian Eriksens fem første PL-mål her:

- Vi vidste godt, at det ville blive svært, for i sidste sæson fik vi virkelig ørene i maskinen. Men jeg synes, at vi trods alt kan tage noget med fra kampen i forhold til sidste sæson, hvor vi næsten ikke havde noget at sige. Denne gang skabte vi trods alt nogle chancer, og hvis vi havde været mere kyniske, så havde vi også været med i den kamp. Topholdene er meget kyniske og ved, hvornår de skal score. Det mangler vi stadig lidt, indrømmer Christian Eriksen, der forhåbentlig har lært noget af Liverpool, inden det går løs mod Armenien søndag.

Christian Eriksen er bedst med bolden i fødderne. (Foto: Mikkel Berg Pedersen) Sport og Spil Jeg vil være der hvor bolden er

Du kan se Christian Eriksens sejrsmål på Old Trafford i tv-klippet øverst i artiklen.

0 kommentarer
Vis kommentarer