Astronomiske summer: Chelsea slår Premier League-rekord

Den forbedrede tv-aftale var med til at sikre Chelsea hele 1,26 milliarder i indtægt i seneste sæson

Den nyligt afsluttede Premier League-sæson var den første under den nye og stærkt forbedrede tv-aftale, og det kunne aflæses på udbetalingerne til klubberne.

Mesterholdet Chelsea satte rekord med hele 1,26 milliarder kroner, som klubben har modtaget for at spille i Premier League i denne sæson, skriver AFP.

Det er næsten en halv milliard kroner mere, end Leicester modtog året før, da holdet sikrede sig et sensationelt engelsk mesterskab.

Rettighederne til at vise Premier League i sæsonerne 2016/2017, 2017/2018 og 2018/2019 blev solgt for astronomiske 43,50 milliarder kroner, og det kan klubberne i den grad mærke nu.

For mens Leicester måtte "nøjes" med næsten 800 millioner kroner for mesterskabssæsonen, så var 12.-pladsen i den seneste sæson næsten én milliard kroner værd.

Se fordelingen her

Chelsea henter astronomiske summer. Foto: Premierleague.com
Chelsea henter astronomiske summer. Foto: Premierleague.com

Premier League har den mest ligelige fordeling af tv-penge i Europas store ligaer. Størstedelen af pengene fordeles ligeligt mellem de 20 klubber i rækken, mens resten fordeles efter tv-tid og ligaplacering.

Det betyder, at Sunderland, der endte sidst efter en sløj sæson, kunne se næsten 800 millioner kroner tikke ind på bankbogen - altså samme beløb, som Leicester fik for sit sensationelle mesterskab et år tidligere.

Tottenham sluttede nummer to i den nyligt afsluttede sæson. Det gav i underkanten af 1,24 milliarder kroner til Christian Eriksens klub.

De to sidste hold i top-4, Manchester City og Liverpool, fik en smule mere end Tottenham på grund af mere tv-tid.

TV: Se Diego Costa 'drille' lille dreng under mesterskabsfejring:

Se også: Vild sommer i vente: Kæmpebud på landsholdsdebutant

Se også: Hareides regnestykke - sådan kommer vi til VM

Se også: Familien i chok - fodboldlegendens lig er forsvundet

Statistikken taler imod José Mournhos påstande om et særligt hårdt program for portugiserens Manchester United. Foto: All Over Press Sport og Spil Mølby: Tør øjnene, Mourinho

19 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere