Avis: Guardiola overhaler Giggs i United

En episode mod PSV Eindhoven tirsdag undrer tidligere hollandsk stjernespiller

Foto: AP
Foto: AP

Wim Kieft undrede sig.

Den tidligere hollandske landsholdsangriber, der nu arbejder som ekspert for tv, sad på Phillips Stadion i Eindhoven tirsdag aften og så Luke Shaw gå i stykker inde på banen efter den voldsomme tackling fra Héctor Moreno.

Det var ikke det, der undrede den tidligere PSV-bomber.

Det var det, der foregik ude på sidelinjen, der han funderede over.

- Ingen i Holland forstod, hvad vi så. Da Luke Shaw blev skadet, havde de otte minutter til at forberede Marcos Rojo, der skulle på banen i stedet for Shaw. Hvordan udnyttede de den tid? For det første kommer Frans Hoek (Louis van Gaals ene assistenttræner, red.) ud med en bunke papirer og må tage sine briller på for at læse instruktionerne op for Rojo.

Se Shaw blive monster-tacklet her

- Derefter kommer Van Gaals anden assistenttræner Albert Stuivenberg og fortæller Rojo, hvad han skal gøre inde på banen.

Giggs blev på bænken
- Endelig tænker Van Gaal: 'Jeg må nok hellere instruere ham med mine egne ord', så han er den tredje mand, der fortæller Rojo, hvordan han skal spille, fortæller Wim Kieft til den engelske avis Daily Mirror.

Se også: Scorede fra 58 meter! Roma-spillers drømmemål var planlagt

Nu er der ikke noget odiøst i, at en spiller får instruktioner, inden han skal på banen. Hverken i Serie 1 eller Champions League. Det odiøse bestod i, at Ryan Giggs forholdt sig yderst passivt på udskiftningsbænken imens.

Ryan Giggs, der er favorit til at skulle tage over, når Louis van Gaals kontrakt udløber i 2017.

Men Giggs gjorde intet.

- Han var ikke til at se noget sted, og han har spillet flere kampe på topniveau end nogen anden træner og har en enorm erfaring. Det ser ud til, at Van Gaal stoler lidt for meget på sine hollandske kræfter - og vi kan vist alle huske, hvilke problemer det medførte, da det skete i Barcelona, siger Kieft med reference til Van Gaals tid i den spanske storklub, hvor han ragede uklar med alt og alle, inden han trak sig.

Guardiola på vej til Old Trafford?
Mirror bringer interviewet med Kieft samme dag, de bringer historien om Josep Guardiola som ny favorit til at overtage pladsen som manager i United.

Se også: Müllers mester-kasse bag Bayern-triumf

Det vil være en eklatant overraskelse, i og med Guardiola er blevet kædet sammen med rivalerne fra Manchester City i ét væk det seneste år.

Ifølge avisens kilder pønser Uniteds ledelse på at hente Guardiola allerede næste sommer - et år før Van Gaals kontrakt udløber.

Den hollandske manager har ikke lagt skjul på, at han ikke har i sinde at forlænge sin treårige kontrakt, han underskrev ved sin tiltrædelse sidste sommer. Derfor skal United-ledelsen ud og finde en afløser. Her har det længe ligget i kortene, at det skulle være Giggs, der kortvarigt overtog ledelsen af førsteholdet, da David Moyes blev fyret sidste forår.

Han blev siden udpeget som en af Van Gaals assistenter, da hollænderen trådte til i sommeren 2014.

Samtidig har Guardiola afvist at forlænge sin kontrakt med Bayern München. En kontrakt der udløber efter denne sæson.

Se også: Koeman om Dream Team-trænerne: Laudrup uheldig