Barcelona kan købe Everton-profil for 67 millioner kroner

Den spanske klub har indgået en aftale med Everton, der indeholder en frikøbsklausul på Gerard Deulofeu, hvis Barcelona ønsker ham tilbage til sommer

Gerard Deulofeu kan være på vej tilbage Barcelona, hvor han har fået sin fodboldopvækst. (Foto: AP)
Gerard Deulofeu kan være på vej tilbage Barcelona, hvor han har fået sin fodboldopvækst. (Foto: AP)

Der er intet Everton kan gøre, hvis Barcelona til sommer vil have Gerard Deulofeu tilbage.

Evertons manager, Roberto Martinez, har afsløret, at Barcelona kan købe den 21-årige spanier tilbage for omkring 67 millioner kroner til sommer.

Barcelona kan også vente til næste sommer, men så stiger prisen til lige knap 90 millioner kroner.

- Det kan de gøre. Der er visse betingelser i aftalen. De kan ikke tage ham tilbage om vinteren, så de kan ikke tage ham tilbage i januar. Det kan udelukkende blive efter sæsonen. Det er ni millioner euro det første år og 12 millioner euro i det andet år, siger Roberto Martinez.

Barcelona-talentet har gjort sig positivt bemærket det seneste stykke tid med fem assists i syv kampe for Everton og sit første mål, siden han skiftede til Everton på en permanent kontrakt. Og siden har han scoret fem i to kampe for det spanske U21-landshold.

TV: Deulofeu er flere gange blevet beskyldt for at filme, og som man i klippet kan se, er det ikke uden grund.

Der har været spekuleret i, at Barcelona vil købe ham tilbage bare for at sælge ham videre til en højere fortjeneste, men den mulighed udelukker Martinez.

- Hvis de tager ham tilbage, kan de ikke sælge ham i en sæson, så han er nødt til at blive i førsteholdstruppen i en sæson, siger Martinez og røber flere af detaljerne i kontrakten:

- Når alt kommer til alt, hvis de beslutter at sælge ham, har vi forkøbsret, eller også får vi en stor procentandel af det salg. Der er intet, vi kan gøre, hvis de aktivere klausulen, siger han.

Barcelona og Everton har altså strikket en aftale sammen, hvor der er taget højde for, at Everton kan købe Delefeu tilbage, hvis Barcelona køber ham tilbage og vælger at sælge igen.

- Det var aftalen og den eneste måde, hvorpå vi kunne få adgang til spilleren på de vilkår, vi ønskede. Jeg er meget tilfreds med handlen, siger Roberto Martinez.

20 minutters bold i sæsonen: Nu på Englands landshold