Bedre end 630 millioner: 'Dansker er frygtelig mange penge værd'

Chelsea vil aldrig sælge Andreas Christensen, lyder vurderingen fra Chelsea-legenden Frank Lampard, der roser danskeren til skyerne

Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premiere League

21-årige Andreas Christensen har gang i en forrygende første sæson som stamspiller for mestrene fra Chelsea i Premier League. Han er blandt fem nominerede til årets unge spiller ved London Football Awards 1. marts, og nu er der også flotte ord fra Chelsea-legenden Frank Lampard.

- I hans alder og med hans talent, så er han frygtelig mange penge værd, siger Lampard til Evening Standard.

- Chelsea har givet ham en langtidskontrakt, så du kan sige hvad som hest, men de vil aldrig komme til at sælge ham. Han skifter ingen steder hen, siger Lampard.

Tidligere på vinteren blev Chelsea meldt interesserede i hollandske Virgil van Dijk, der i stedet skiftede fra Southampton til Liverpool for 630 millioner.

- Men selv hvis van Dijk var kommet til Chelsea, så havde Christensen klaret det, siger Lampard.

- Du sætter et hold rundt om disse spillere, selv i hans alder. Han ville ikke have et problem lige meget, hvem de havde købt, siger Lampard.

Ny dansk stjerne født: Sådan gik Chelsea-debuten

Andreas Christensen i den blå trøje. Foto: All Over
Andreas Christensen i den blå trøje. Foto: All Over

Hvem skal på landsholdet? Her er Danmarks 100 bedste spillere

Andreas Christensen kom til Chelsea fra Brøndby som 15-årig i 2012, så Lampard nåede at være klubkammerat med danskeren i et par sæsoner.

- Jeg trænede med ham et pænt stykke tid, da jeg var der. Vi var alle opmærksomme på hans kvaliteter. Han kom allerede over og trænede med, da han var 16, og han var meget imponerende, siger Lampard.

- Nogle unge spillere er ikke klar til det højere tempo i spillet, og det at tage beslutninger og valg med bolden, når de er inviteret med, men selv i den unge alder kunne man se, at han havde noget over sig, der gjorde, at han passede med det samme, siger Lampard.

Lampard forlod Chelsea i 2014 efter 14 sæsoner i klubben og spillede et enkelt år i Manchester City og et enkelt år i New York City, inden han stoppede karrieren forrige sommer.

Efter et par sæsoner som udlejet til tyske Gladbach vendte Andreas Christensen i sommer tilbage til Chelsea, og her er det foreløbig blev til 20 Premier League-kampe og fire Champions League og langt de fleste fra start, så en spiller som David Luiz er skubbet lidt i baggrunden.

Tirsdag gælder det Barcelona i 1/8-finalen i Champions League.

Tror Neymar skifter til Real: Statsministeren siger nej

Åge roser drengene: AC kan blive ny Beckenbauer

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+