Bedst i byen: Klasseforskel i Manchester-derby

Manchester City vandt nemt 3-1 mod byrivalerne United, der nu er så meget ude af topkampen, at selv Liverpool-fans holder med dem

Følg Fodbold
Følg Premier League

- Selv Liverpool-fans vil uden tvivl støtte United søndag aften.

Manchester United-legenden Gary Neville forklarede det egentlig meget godt på Sky Sports allerede inden Manchester-derbyet. Manchester United er allerede så langt efter i tabellen, at det i denne sæson udelukkende er City, som der skal kigges efter, når hadet til Manchester skal effektueres.

I søndagens brag på Etihad Stadium viste City sig da også stærkest og vandt med 3-1 i en sejr, der ud fra spil og chancer burde have været meget større.

Bernardo Silva fortsatte med at udfylde den kreative rolle som afløser for skadede Kevin de Bruyne på bedste vis, og både portugiseren og den til dagen hvidhårede Sergio Agüero var tæt på inden for de allerførste minutter.

City spillede rundt i flotte trekanter, mens United stod på egen tredjedel og forsvarede med samtlige spillere, og efter 11 minutter kom forløsningen, da United trods otte spillere i eget felt blev udspillet af Raheem Sterling og Bernardo Silva, så David Silva kunne score til 1-0.

Efter et kvarter havde United stadig ikke været i boldbesiddelse på Citys halvdel, og boldbesiddelsen fortalte om vanvittige 86-14 til City, mens United blot havde sammensat 19 afleveringer i alt.

Artiklen fortsætter under billederne

 

Et uhørt tal for United, der tidligere var et af de bedste hold i verden, men nu end ikke er bedst i byen. United var dog også helt uden midtbaneprofilen Paul Pogba.

- Han blev skadet i Juventus-kampen, men blev på banen, fordi kampen var så vigtig. Han ofrede sig for holdet, og så var det umuligt at blive klar til den kamp, lød forklaringen fra manager José Mourinho.

Om Pogba havde gjort nogen forskel mod City er dog tvivlsomt. Inden kampen havde fodboldjournalisten Sam Lee muntret sig med at sætte et kombineret allstar-hold med de bedste 11 fra de to klubber, og det var passende 11 spillere fra City.

Mest tvivl var der nok på målmandsposten, hvor Ederson blev valgt foran David de Gea, men et par minutter inde i anden halvleg viste de Gea måske, at valget var helt korrekt, da et dårligt udspark førte til Agüeros 2-0-mål efter et-to-spil med Riyad Mahrez. 

Argentineren er med ni mål mod Manchester United nu den fjerdemest scorende spiller nogensinde i Manchester-derbyerne.

Flest mål i Manchester-derbyer
11 - Wayne Rooney
10 - Joe Hayes
10 - Francis Lee
9 - Bobby Charlton
9 - Sergio Agüero

Kort efter Citys 2-0-mål kom Romelu Lukaku dog på banen for United, og han skulle kun bruge få minutter på at tilkæmpe sig et straffespark, som Anthony Martial udnyttede.

Det gav United momentum i nogle minutter, og tankerne blev ført hen til april måneds Manchester-derby, hvor United vendte 0-2 til 3-2.

Dengang var der dog tale om to hold i toppen af Premier League, hvor United i dag er et midterhold, der måtte se Ilkay Gündogan slå sejren fast til 3-1 kort før tid, og United er efter 12 kampe hele 12 point efter førende Manchester City

Tidligere på søndagen smed Chelsea point med hjemme 0-0 mod Everton, mens Liverpool på mål af Mohamed Salah og Xherdan Shaqiri vandt 2-0 mod Fulham, så Liverpool-fansene trods alt havde lidt at glæde sig over, når nu de gamle ærkefjender fra United ikke kunne hjælpe Liverpool til at beholde førstepladsen.

Blodet flød i AaB-gyser: Blændende Lucas tæt på at sænke FCK

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind