Bedst i Europa: På vej til at smadre Henry-rekord

Mesut Özil er på vej til at smadre rekorden for flest assists nogensinde i Premier League

Mesut Özil storspiller for tiden (Foto: AP)
Mesut Özil storspiller for tiden (Foto: AP)

- Jeg tror stadig, at juryen voterer omkring Mesut Özil.

Den tidligere Arsenal-spiller Thierry Henry havde svært ved at holde masken i Skysports studie, da den tidligere Manchester United-manager David Moyes før søndagens kamp mellem Aston Villa og Arsenal udtrykte sin tvivl om Arsenal-stjernen Mesut Özils evner.

En time senere havde den tyske kreatør endnu en gang bevist sin styrke, da han kort før pausen spillede Aaron Ramsey fri til den afgørende 2-0-scoring ude mod bundproppen Aston Villa.

Og tyskeren har med 13 assists været medvirkende til, at Arsenal nu topper Premier League efter 16 runder, og han er godt på vej til at smadre liga-rekorden for flest oplæg nogensinde i samme sæson.

- Mesut Özil er en fuldstændig komplet spiller og er en meget vigtig brik i vores spil, lød det efter kampen fra manager Arsene Wenger.

Ender på 30 assists
Den tidligere rekord indehaves af Thierry Henry, der tilbage i 2002/2003 stod for 20 oplæg til mål, men fortsætter Özil sit snit for oplæg, så ender han på hele 30 assists.

Mesut Özil lagde igen op til et mål søndag mod Aston Villa (Foto: AP)
Mesut Özil lagde igen op til et mål søndag mod Aston Villa (Foto: AP)
 

PREMIER LEAGUES ASSIST-KONGER
14/15 - Cecs Fabregas, Chelsea 18
13/14 - Steven Gerrard, Liverpool 13
12/13 - Juan Mata, Chelsea 12
11/12 - David Silva, Manchester City 17
10/11 - Nani, Manchester United 17
09/10 -  Frank Lampard, Chelsea 13
02/03 – Thierry Henry, Arsenal 20 (rekord)

Tyskeren er fortsat kun gået fra banen fem gange i denne sæson uden at have assisteret til mål, og i Arsenal er de også mere end almindeligt glade for offensivspilleren med de specielle øjne.

På en fan-webshop kan man nu også købe t-shirts med foto af tyskeren og teksten, 'Hvordan kan jeg assistere dig?', og på rygtebørsen skulle Real Madrid igen være interesserede i at hente den spiller tilbage, som de solgte tilbage i sommeren 2013.

Afgørende for succesen er også, at der bliver scoret på tyskerens kreative afleveringer, og mod Aston Villa åbnede franske Olivier Giroud scoringen med sit Arsenal-mål nummer 50 i 113 kampe, og det har kun Ian Wright og Thierry Henry gjort på færre kampe.

- Han rammer sit topniveau lige nu. Tallene må få folk til at erkende, at han er en god spiller, lød det fra Wenger efter kampen.

Giroud har nu scoret ni udekampe i træk og efter midtugens hattrick i Champions League er han oppe på 14 sæsonmål, hvor de ni i Premier League bringer ham i top-fem på topscorerlisten.

Tager man med, at Petr Cech mod Villa holdt målet rent for 169. gang i Premier League og dermed udlignede David James' alltime-rekord, så ligner Arsenal efterhånden et godt bud på en kommende engelsk mester - og det er uanset, hvad David Moyes mener i Skysport-studiet.

Se Mesut Özil med  søndagens nye assist:

Mesut Özil er en populær mand i Arsenal (Foto: AP)
Mesut Özil er en populær mand i Arsenal (Foto: AP)

Arsenal er ny på førstepladsen i Premier League (Foto: AP) Premier League TV: Her får Premier League igen nyt tophold

5 kommentarer
Vis kommentarer