Annonce:
Annonce:

Bekymrende udvikling: Snus-alarm i engelsk fodbold

Flere og flere Premier League-spillere bliver set med snus på sig, og det bekymrer Premier League, der nu slår snus-alarm

×
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Det er utrolig populært blandt unge i især Skandinavien.

Men nu er snus og nikotinposer for alvor også ved at blive udbredt i England, og det er også noget, som de allerstørste Premier League-stjerner benytter sig af.

Det har fået den engelske spillerforening til at slå snus-alarm for at gøre opmærksom på problemet.

Det skriver The Athletic.

Foto: Instagram/Marcus Rashford
Foto: Instagram/Marcus Rashford
 

Stjernespillere som Marcus Rashford, Jamie Vardy, Jadon Sancho og Bertrand Traoré er blevet spottet med snus, og sidstnævnte havnede i en shitstorm, efter han blev fanget på live-tv i gang med at snige en skive snus op i overlæben.

Aston Villa-spilleren har dog efterfølgende været ude og afvise, at det var snus, men hvis man har set, hvordan det normalt ser ud, når man smider et stykke snus op i overlæben, har man svært ved at tro på Traorés forklaring.

Se klippet af Traoré øverst i artiklen.

Annonce:

Det engelske medie har snakket med Lee Johnson, der er manager i den skotske klub Hibernain, og han er meget bekymret for udviklingen.

- Emnet er et tabu. Ingen taler om det, men det er blevet en del af kulturen. Det bliver bare værre og værre, så vi skal lære de her spillere, hvor frygteligt vanedannende, det er, siger Johnson.

- Jeg ved ikke, hvordan jeg skal kæmpe imod det. Det er ikke et forbudt stof, så du kan ikke forhindre dem i at bruge de. De er voksne mænd, og så giver du op. Men det går mig på, fordi jeg ser unge i alderen 16-21 bruge det.

Johnson hævder også, at hele 35-40 procent af spillerne i Storbritannien bruger snus, og at tallene formentlig er endnu højere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: