Bizart rødt kort hjælper Manchester City til sejr

Allerede efter to minutter fik West Bromwich udvist den forkerte spiller, og siden dominerede Manchester City opgøret i ekstrem grad. Sejren kunne sagtens have været større end de 3-0.

Manchester City vandt her til eftermiddag 3-0 over West Bromwich Albion efter en kamp, som hjemmeholdet dominerede i næsten uhørt grad. Skudstatistikken sagde 42-3, boldbesiddelsen 80-20 procent, og sejren kunne nemt have været på mere end de tre mål.

Allerede i det andet minut begyndte fundamentet af smuldre under West Bromwich.Gareth McAuley lagde en katastrofal aflevering til Craig Dawson, som Wilfried Bony opfangede. Bony var på vej alene mod mål, men Dawson gik i ryggen på angriberen, der fik frispark.

Til de flestes undren var det dog McAuley, der modtog Neil Swarbricks røde kort. Det er anden gang inden for en måned, at en Premier League-dommer udviser den forkerte spiller. Det samme skete for Sunderlands Wes Brown mod Manchester United i februar.

Se også: TV: Grotesk dommerfejl - udviste forkert spiller

Efter det røde kort var kampbilledet det samme stort set resten af opgøret. West Bromwich stod dybt, ofte med seks mand på linje, mens City i ren power play-stil havde bolden foran modstanderens felt.

I det 27. minut kom så denne sæsons mindst overraskende mål i Premier League. Fernando afsluttede på kanten af feltet, og efter bolden blev rettet af, landede den hos Bony, der pillede den flot ned og hakkede den i kassen. Første City-mål og tiende Premier League-scoring i sæsonen.

Da stadionuret rundede 40 minutter, kom hjemmeholdet på 2-0, og igen skulle der en tilfældighed til. Eliaquim Mangala kom springende og ramte bolden i hovedhøjde med sin fod; det lignede et frispark for farligt spil, men spillet fortsatte, og bolden havnede hos Jonas Olsson, der fuldstændig missede sin clearing. I stedet snittede han den hen til Fernando, der kunne sparke bolden fladt i mål.

2-0 var også stillingen ved pausen, og West Bromwich kunne takke Boaz Myhill for, at det ikke var mere galt fat. Keeperen stod en fremragende kamp og kom blandt andet i vejen for et par gode gennembrud fra Sergio Agüero.

Se også: FA annullerer karantæne efter forkert rødt kort

Efter pausen var kampbilledet næsten det samme, omend WBA var lidt farligere. Efter 58 minutter var det dog City, der først ramte stolpen, og da returbolden endte hos Bony, sparkede han på overliggeren.

Med små 20 minutter tilbage var WBA lige ved at bringe lidt spænding ind i opgøret igen, da Olsson kom øverst på et hjørnespark og forlængede til en helt fri Saido Berahino, der fra to meters afstand headede bolden på overliggeren.

Og i stedet for en reducering udbyggede Mancester City føringen fem minutter senere. Stevan Jovetic modtog bolden på kanten af feltet, afsluttede fladt og fik sit skud rettet af af David Silva, der blev krediteret målet.

Herefter blev der ikke scoret yderligere, og City vandt efter en kamp, som holdet dominerede, men hvor ineffektiviteten var til at få øje på.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere