Bombe under nedrykningskamp

Leeds og Burnley mener, at Everton har brudt reglerne for financial fair play på grund af gigantiske tab de seneste år

Everton leverer stort comeback mod Palace og redder sig i Premier League - se det store drama her
Følg Fodbold
Følg Premier League

Der ligger en bombe under den engelske nedrykningskamp, og hvis den detonerer, kan det få vidtrækkende konsekvenser.

Everton reddede sig definitivt torsdag aften med en dramatisk sejr over Crystal Palace, men de to øvrige kandidater til den sidste nedrykningsplads Leeds og Burnley lader til at ville fortsætte kampen mod Everton på skrivebordet.

De to klubber skrev i sidste uge til Premier League og forholder sig skarpt tvivlende til, om Everton har holdt sig inden for de finansielle fair play-regler.

Everton har de seneste tre år bogført et underskud på samlet 3,2 milliarder kroner, men ifølge reglerne må man maksimalt have et underskud på 910 millioner kroner årligt. Dermed har Everton tabt rundt regnet en halv millard kroner mere, end de må de sidste tre sæsoner.

Det er konkurrenceforvridende, mener Burnley og Leeds, som derfor vil gå rettens vej for at få sanktioneret Everton. Brud på financial fair play kan i værste fald give pointstraf, og det vil selvsagt ændre bundstriden markant. Everton er forud for sidste runde blot fire point foran de to konkurrenter.

Ifølge Sky Sports vil klubberne have en uvildig undersøgelse sat i gang, og den skal afsluttes, inden kampprogrammet for den nye sæson lander 16. juni.

Artiklen fortsætter under billedet..

Everton har hentet masser af spillere de seneste sæsoner. Blandt andre Dele Alli. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix
Everton har hentet masser af spillere de seneste sæsoner. Blandt andre Dele Alli. Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix
 

I Everton tager man officielt sagen med ophøjet ro, fordi man mener, at en særlig dispensation i forbindelse med coronapandemien giver dem ret til et større underskud.

Det er således tilladt at have større underskud, hvis de kan forklares med manglende indtægter og øgede udgifter i forbindelse med pandemien, som blandt andet betød, at Premier League blev spillet uden tilskuere i lang tid.

- Vi har arbejdet tæt sammen med Premier League for at sikre, at vi overholder reglerne. Vi er rolige, i forhold til at vi har overholdt reglerne.

- Eksterne revisorer har fortalt os, hvad vi kan og ikke kan give pandiemen skylden for. Hvis klubber vil gå den juridiske vej, er det deres beslutning, lyder det fra en talsmand fra Everton ifølge Sky Sports.

Hverken Leeds, Burnley eller Premier League har villet svare Sky Sports i sagen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind