Borgmester blander sig i bombe-bommert: Det er uacceptabelt

Manchester-borgmesteren Tony Lloyd vil have undersøgt baggrunden for søndagens bombe-alarm, der søndag førte til en aflysning af sæsonens sidste Premier League-kamp

Sådan så det ud, da Old Trafford blev evakueret (Video: Press Association/AP)

Et privat sikkerhedsfirma er ufrivilligt endt med at være afsender på det, der meget vel kandiderer til at være årets værste utilsigtede reklame for egen virksomhed.

Sent søndag kom det frem, at en glemt bombeattrap, som var efterladt i forbindelse med en terror-øvelse udført af det unavngivne firma på Old Trafford, udgjorde årsagen til den dramatiske evakuering af hele stadion forud for kampen mellem Manchester United og Bournemouth.

Med andre ord var der tale om falsk alarm, men ikke desto mindre endte dramaet med en aflysning af det, der skulle have været både hjemme- og udeholds sidste ligakamp i sæsonen.

Ny dato for det møde er i stedet blevet tirsdag i denne uge, men efterspillet af brøleren i Manchester er langt fra et færdigt anliggende. Tværtimod er det kun lige begyndt.

Borgmesteren i Manchester, Tony Lloyd, har således udtalt sig i skarpe vendinger i kølvandet på den falske alarm, der betød, at fokus fra hele verden blev rettet mod den engelske by.

- Der er behov for en fyldestgørende undersøgelse hurtigst muligt for at finde ud af, hvordan dette kunne ske, hvorfor det skete, og hvem der skal stilles til ansvar for det, siger Lloyd i følge Sky Sports

- Denne fiasko forårsagede massive ubehageligheder for de fans, som er kommet fra nær og fjern for at se denne kamp. Ligesom et enormt antal politifolk og hærens bombe-hold måtte spilde tid på grund af situationen, siger borgmesteren.

En glemt bombeattrap var skyld i søndagens evakuering af Old Trafford i Manchester, skriver Daily Mail. (Foto: AP) Premier League Glemt bombeattrap skyld i evakuering: Her er Uniteds reaktion

Lloyd mener videre, at udførelsen af en så omfangsrig evakuering sagtens kan resultere i fatale konsekvenser. Og når det så sker på baggrund af af en forglemmelse, er det problematisk.

- Det er også unødvendigt at sende folk i fare, da en evakuering af titusinde mennesker fra et fodboldstadion ikke er uden risiko, siger Lloyd.

- Der er ingen grund til at forklejne politiets og sikkerhedspersonalets professionalisme i forhold til at få fans ud, eller tilskuernes ro og vilje til at samarbejde under evakueringen. Men det er uacceptabelt, at det kommer der til i første omgang, lyder det.

Kampen spilles nu i stedet tirsdag aften kl. 21.00, og her skal Manchester United så at sige bombe løs på banen, hvis drømmen om en plads i næste sæsons Champions League skal blive en realitet.

Det kræver således en sejr på intet mindre end 19 mål, hvis lokalrivalerne fra Manchester City skal overhales på fjerdepladsen. Bysbørnene i lyseblåt sikrede sig søndag uafgjort mod Swansea og har derfor tre point flere - og altså en langt bedre målscore - end United.

Danske Kenneth Aamann og hans seksårige søn fik ikke lov til at se de røde helte i aktion. (Foto: Privatbillede) Premier League Dansker på Old Trafford: Troede det var en joke

9 kommentarer
Vis kommentarer