Championship-hold lossede Stoke ud af FA-Cuppen

Blackburn kom dårligt fra start, men vandt noget så eftertrykkeligt over et dårligt Stoke-mandskab og er dermed videre fra FA Cuppens femte runde

. (Foto: AP/Jon Super)
. (Foto: AP/Jon Super)

Det tenderede til en ydmygelse af Stoke, da Premier League-mandskabet lørdag eftermiddag tabte med 4-1 til Championship-holdet Blackburn. Det lå ellers ikke i kortene, at hjemmeholdet skulle gå videre til sjette runde, for foruden at spille en række under Stoke havde Blackburn foretaget otte ændringer i forhold til det hold, der startede på banen i 2-1-sejren over Rotherham i tirsdags.

Der skulle da heller ikke gå mere end ti minutter, før Stoke kom planmæssigt foran.

Han er Okores nye chef

Det var Peter Crouch, der scorede efter hjørnespark, men det var ikke med hovedet, som han ellers har gjort så mange gange før. I stedet fik bolden lov til at hoppe i Blackburn-feltet, inden Crouch med sit lange ben var hurtigst til at prikke kuglen i mål via overliggeren.

I løbet af de næste 25 minutter kunne begge hold sådan set have scoret, men i det 36. minut udlignede Blackburn. Igen faldt scoringen efter et hjørnespark, denne gang headede Shane Duffy ufarligt mod mål, men Joshua King nåede lige netop at heade til bolden for snuden af Jack Butland i Stoke-målet. Og syv minutter inde i første halvlegs tillægstid kom Blackburn foran.

West Bromwich bankede West Ham i FA Cuppen

King, der spillede en fremragende kamp i angrebet, blev fældet af Geoff Cameron, og det udløste et straffespark og rødt kort til Stoke-backen. Det straffespark omsatte topscorer Rudy Gestede stensikkert.

Seks minutter efter pausen var Joshua King endnu en gang til besvær for Stoke-forsvaret. Han løb en dyb stikning op og sendte bolden under Jack Butland. 3-1, mens ondt blev værre for gæsterne, for i løbeduellen med King fik Marc Muniesa en forstrækning og måtte lade sig udskifte.

Eriksen er så vild som Ronaldo

De defensive kvaler blev yderligere udstillet blot fire minutter senere, da King fik en næsten identisk stikning, igen løb fra Stoke-forsvaret og igen lagde bolden forbi Jack Butland i målet. Dermed scorede angriberen hattrick, og hjemmefansene kunne hygge sig med olé-råb, allerede inden de første 60 minutter var gået.

Der blev ikke scoret yderligere på Ewood Park, selv om Blackburn havde et par store tilbud, men det var også rigeligt for værterne, der sendte deres andet Premier League-hold ud af FA Cuppen efter sejren over Swansea i fjerde runde.

I den anden FA Cup-kamp med start klokken 16 vandt Reading 2-1 på udebane over Derby County efter et sent mål af indskiftede Yakubu.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.