Chelsea henter italiensk succes-træner

De forsvarende engelske mestre har skrevet kontrakt med Antonio Conte, der tiltræder i klubben fra den kommende sæson

Antonio Conte ny træner i Chelsea: Hvem ryger ud og hvem bliver købt? Det diskuteres i studiet

Det har været rygtet længe, og nu er det blevet bekræftet fra officielt hold.

Chelsea FC ansætter Antonio Conte fra sommer og tre år frem. Italieneren er i øjeblikket træner for sit hjemland, der skal deltage ved EM-slutrunden i Frankrig, men efter turneringen starter han op i London i den blå del af byen.

Den 46-årige træner var sidst klubtræner i Juventus, hvor han sørgede for at hente tre mesterskaber i ligeså mange sæsoner, og han glæder sig nu til at tørne ud som manager i Premier League.

- Chelsea og engelsk fodbold bliver fulgt overalt, tilhængerne er passionerede og min ambition er at få endnu mere succes. Jeg er glad for, at vi kan offentliggøre min kontrakt nu, så vi kan ende al spekulation. Nu kan jeg fokusere på landsholdet og vil ikke snakke om Chelsea før efter EM, siger Conte til klubbens hjemmeside.

London-klubben, der har haft en elendig sæson, fyrede tidligere i år manager José Mourinho. I stedet hyrede man hollænderen Guus Hiddink til at tage over for resten af sæsonen.

Hiddink har skabt mere balance hos Chelsea efter sin overtagelse, men holdet er ude af Champions League og har ikke udsigt til at skulle deltage i de europæiske klubturneringer i næste sæson.

Det er første gang, at 46-årige Conte prøver kræfter med engelsk fodbold. Som aktiv spiller og som træner har han udelukkende optrådt for italienske hold.

Han overtog Italiens landshold i 2014 og sikrede landet sikker kvalifikation til EM. Forinden havde Conte haft stor succes som træner i Juventus.

Her fejrede han også store triumfer som spiller i perioden fra 1991 til 2004.

TV: Måske huskes 1999 mest for Champions League-finalen mellem Manchester United og Bayern München på Camp Nou. Men i semifinalen scorede den netop nyudnævnte Chelsea-manager Antonio Conte faktisk på Peter Schmeichel i Manchester United-målet. Du kan her se den daværende Juventus-anførers 1-0-mål på Old Trafford.

16 kommentarer
Vis kommentarer