Chelsea-læge: Forbund ignorerer beviser i Mourinho-sag

Chelseas tidligere klublæge Eva Carneiro er aldrig blevet hørt af FA i sag om sexistiske Mourinho-kommentarer

I en kamp mod Swansea løb Eva Carneiro på banen for at tilse Eden Hazard - og så blev hun forflyttet. (Foto: All Over Press)
I en kamp mod Swansea løb Eva Carneiro på banen for at tilse Eden Hazard - og så blev hun forflyttet. (Foto: All Over Press)

Chelseas manager, Jose Mourinho, blev fredag frikendt af Det Engelske Fodboldforbund (FA) for i en kamp mod Swansea at have brugt sexistiske og nedsættende vendinger over for Chelseas tidligere klublæge Eva Carneiro.

Carneiro undrer sig over FA's undersøgelse af sagen, der begyndte, da Mourinho efter 2-2-kampen i august beskyldte hende for manglende forståelse for spillet.

Før fredagens dom gjorde FA sig aldrig den ulejlighed at tale med klublægen, der blev degraderet af Mourinho efter 2-2-kampen mod Swansea.

Senere har Carneiro selv valgt at stoppe i Chelsea, efter at hun blev forflyttet.

- Jeg tænker på, om dette muligvis er den eneste formelle undersøgelse i dette land, hvor beviser fra de personer, der er involveret, ikke menes at have nogen relevans, siger Eva Carneiro.

Se også: Kritiserer Mourinho: Du burde have sagt undskyld til klublæge

Den tidligere klublæge mener, at FA bevidst har ignoreret beviser i sagen.

- Det overrasker mig, at FA tilsyneladende undersøger hændelsen den 8. august via medierne.

- Jeg er på intet tidspunkt blevet bedt om at komme med en kommentar, siger hun.

- Hvis man bevidst ignorerer beviser, så vil det helt sikkert påvirke det, man når frem til, mener den tidligere Chelsea-læge.

Eva Carneiro beskylder også FA for manglende handlekraft, da hun i sidste sæson blev udsat for diskrimination af West Ham-fans.

FA's bestyrelsesmedlem Heather Rabbatts oplyser ifølge Sky Sports, at hun har store bekymringer omkring disciplinærkomitéens behandling af sagen. FA-formand Greg Dyke har også sat spørgsmålstegn ved Mourinhos dømmekraft.

Se også: Kvindeforbund raser over Mourinho-afgørelse

Chelsea-manageren var efter kampen oprevet over, at Eva Carneiro mod Swansea løb ind på banen for at tilse Eden Hazard i slutfasen. Spillet kunne dermed først sættes i gang igen, efter at Hazard var hevet ud over sidelinjen.

- Jeg var ikke tilfreds med lægestaben, for selv om man sidder på bænken som læge eller lægesekretær, så er man nødt til at forstå spillet, sagde Jose Mourinho bagefter om episoden.

- Hvis man går ind på banen for at hjælpe en spiller, så skal man vide, om spilleren har et seriøst problem. Han havde fået et slag og var meget træt.

- Min lægestab efterlod mig med otte spillere på banen i et kontra-angreb efter en standardsituation, og vi var bekymrede for, om vi ikke havde nok spillere, sagde portugiseren.

Se også: Mourinho og lægen: FIFA går ind i sagen

Efter kampen mod Swansea blev den 42-årige læge degraderet af Jose Mourinho, som forbød hende at være med på bænken til Chelseas kampe.

Portugiseren ønsker fredag ikke at kommentere sagen, men oplyser, at han vil gøre det en gang i fremtiden.

Mourinho risikerede op til fem spilledages karantæne, hvis han var dømt skyldig.

0 kommentarer
Vis kommentarer