Chelsea-legende skal i fængsel for bar-overfald

Den tidligere engelske landsholdsspiller og Chelsea-angriber, Kerry Dixon, har fået ni måneder for groft overfald på en bar

Her et billede af den giftige angriber fra hans storhedstid i Chelsea. (Foto: PA)
Her et billede af den giftige angriber fra hans storhedstid i Chelsea. (Foto: PA)

I 80'erne og i starten af 90'erne var Kerry Dixon frygtet af ethvert forsvar i den bedste engelske række.

Fra 1983 og ni år frem huserede han på Stamford Bridge, hvor han bankede mål ind på stribe for de blå-blusede Chelsea-drenge. 193 gange fik han netmaskerne til at blafre og otte landskampe med fire mål til følge blev det også til for den giftige angriber.

Den tidligere fodbold-stjerne er dog nu blevet sat i et lidt mindre feteret lys.

Han skal nemlig ni måneder bag tremmer efter et groft bar-overfald i Bedfordshire, Luton, hvor han havde sparket og slået en mand, der ifølge Dixon selv havde kaldt ham 'et fedt svin'.

Premier League Svinede konkurrent til: Nu får Arsenal-stjerne kæmpebøde

Som grund for strafudmålingen lagde dommer Barbara Mensch fra retten i Luton, at Dixons reaktion var ude af proportioner og total unødvendig, efter der var blevet afspillet en overvågningsvideo af dramaet. Dommeren kaldte billederne 'chokerende' og 'syge at se på'. 

53-årige Dixon, der stoppede sin aktive karriere i 1997, havde nægtet sig skyldig og fortalte i retten, at offeret, Ben Scoble, havde truet ham med at slå ham i hovedet med et glas, før han følte sig nødtvunget til at gå til nødværge.

- Han truede mig, så vidt jeg kunne vurdere. Jeg er blevet slået ned med et glas før, sagde Dixon i retten ifølge BBC.

(Foto: AP) Premier League Mestrene Chelsea åbner sæsonen mod Swansea

Det her navn vil blive nævnt 50.000 gange i den internationale sportspresse hen over sommeren. (Foto: Italiensk fodbold Storklubber i sommerens vildeste budkrig

Den tidligere Chelsea-stjerne var blevet kendt skyldig i sidste uge og modtog den hårde fængselsstraf fredag. Dommeren forklarede, at hun havde noteret, at Dixon viste anger, men at det ikke var nok til at undgå fængsel.

- Du var irriteret og ville helt sikkert give ham en lærestreg, sagde hun.

3 kommentarer
Vis kommentarer