Chelsea-profil skifter navn: Det hedder han nu

Chelseas nigerianske midtbanespiller John Obi Mikel har fået nyt navn

John Obi Mikel er blevet til Mikel John Obi. Foto: AP
John Obi Mikel er blevet til Mikel John Obi. Foto: AP

Du kender ham sikkert som John Obi Mikel, men i virkeligheden hedder Chelsea-profilen fra Nigeria noget helt andet.

Da han blev født i Nigeria i 1987 gav hans forældre ham det noget bogstav-tunge navn John Michael Nchekwube Obinna. Et navn, der dog blev taget fra ham ved en fejltagelse i 2003. Det skriver engelske London Evening Standard.

For da det nigerianske fodboldforbund for 13 år siden  skulle registere ham til U17-VM i Finland gik der noget galt i processen.

Her blev Michael af uforklarlige årsager til Mikel, men efterfølgende valgte ungersvenden at beholde sit nye navn. Måske, fordi han undervejs scorede i Nigerias eneste sejr i turneringen, 2-1 over Australien.

Så da han under ganske kontroversielle omstændigheder skiftede til Chelsea i 2006, blev det som John Obi Mikel, og det er under det navn, at han har slået sit navn fast på den internationale fodboldscene.

Chelsea-spilleren fortæller, ifølge London Evening Standard, at fejlen havde noget specielt over sig. Siden han kom til Chelsea i 2006 er han blevet kendt som John Obi Mikel, men nu har han officielt ændret sit navn.

Det vil dog være synd at sige, at det er store forandringer, navnet har gennemgået, og der er langt til eksempelvis NBA-stjernen Ron Artest, der skiftede navn til besynderlige Metta World Peace og endda flirtede lidt med navnet Panda Friend under sit korte eventyr i kinesisk basketball.

For Chelsea-spilleren bytter faktisk bare rundt på rækkefølgen, så han nu hedder Mikel John Obi. Chelsea meddeler dog, at der stadig vil stå Mikel bag på trøjen.

Mikel John Obi er pt. i Brasilien for at spille OL-bold med Nigeria, der er i gruppe Japan, Sverige og Colombia og åbner mod japanerne fredag.

Se også: Solbakkens vilde påstand: Min stjerne er bedre end Chelsea-profil

Se også: TV: Han får John 'Faxe til at ligne en målmaskine

Målmand Niels Christian Jørgensen prøver at nedkøle Stig Tøfting, men heden var og blev en uoverkommelig modstander i Zaragoza. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Det hypede danske fodboldlandshold gik ned med hedeslag og kærestesorger

Eksperterne: Så gode er Chelsea:

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere