Chelsea-træner om terapi til bidsk Costa: 'Måske skal vi i biffen'

England er i oprør efter Diego Costas vilde show mod Everton. Men Guud Hiddink tager balladen roligt

Diego Costa havde en dramatisk lørdag på Goodison Park. (Foto: Polfoto)
Diego Costa havde en dramatisk lørdag på Goodison Park. (Foto: Polfoto)

Hvis der er en ting, man ikke gør på fodboldbanen, er det at bide.

Ok, Luis Suarez har gjort det ikke færre end tre gange i løbet af af karrieren. Jermain Defoe bed Javier Mascherano, mens de optrådte for henholdsvis Tottenham og West Ham, og udenfor fodboldbanen skabte Mike Tyson skandale, da han bed Evander Holyfield i bokseringen.

Men i princippet, så bider man ikke, og det tarvelige trick er blandt de mest ildesete numre, fodboldbanens bøller kan diske op med.

Diego Costa vises ud for sit overfald på Gareth Barry. (Foto: PA Photos) Premier League - 12. mar. 2016 - kl. 20:36 Svinsk overfald: Bider Chelsea-stjerne modstander i halsen?

Så da Chelseas evigt kontroversielle centerforward Diego Costa krydrede en i forvejen dramatisk lørdag aften med tilsyneladende at bide Everton midtbaneveteran Gareth Barry i halsen, ja, så var fanden løs i Laksegade.

Udvisningen var Diego Costas første i en Chelsea-trøje. (Foto: Polfoto)
Udvisningen var Diego Costas første i en Chelsea-trøje. (Foto: Polfoto)

TV-billederne viser Costa, der med åben mund går i clinch med Barrys hals, men om der er tale om et decideret bid eller bare et spontant sugemærke er vanskeligt at afgøre.

På de sociale medier har alverdens godtfolk en fest over kåde Costa.

- Jeg er fan af Costa, men han overvejede helt klart at bide der, skrev den tidligere Liverpool-bomber Robbie Fowler på Twitter, mens vittige hoveder forsøgte at overgå hinanden humoristiske kommentarer.

Diego Costa selv har lidt sværere ved at at få øje på komikken.

Det første røde kort i Chelsea-trøjen betyder nemlig, at spanieren kan se frem til karantæne for en forseelse, han hævder at være uskyldig i.

- Diego har talt med repræsentanter og har gjort det klart, at han fortryder den reaktion mod Barry, som førte til det røde kort. Men Diego var også meget tydelig omkring, at han ikke bed ham på noget tidspunkt under sammenstødet, meddelte en Chelsea-talsmand efter FA Cup-kvartfinalen på Goodison Park, der blev vundet 2-0 af hjemmeholdet.

Se også: City dummer sig igen mod bundhold

Her havde Diego Costa og Gareth Barry adskillige dueller i et generelt ganske hårdt spillet pokalopgør, hvor begge holds spillere gik til vaflerne.

Der blev ikke lagt fingre imellem, da Diego Costa og Everton-spillerne tørnede sammen. Her er spanieren i nærkontakt med Leighton Baines. (Foto: Polfoto)
Der blev ikke lagt fingre imellem, da Diego Costa og Everton-spillerne tørnede sammen. Her er spanieren i nærkontakt med Leighton Baines. (Foto: Polfoto)
 

Costa fik tidligt gult i den dramatiske kamp, hvor han angiveligt også var lovlig kæk, da han placerede en spytklat foruroligende tæt på kampens dommer Michael Oliver og siden også blev beskyldt for at stikke to fingre i vejret til Evertons fans, da han gik fra banen efter udvisningen.

En gestus, der på De Britiske Øer kan sammenlignes med en strakt langemand.

Chelseas midlertidige træner, den hollandske veteran Guus Hiddink, tager imidlertid al balladen med en hel del mere sindsro end modstanderfans, journalister og brugere på de sociale medier.

Se også: Spansk legende skal redde Newcastle

- For at være helt ærlig, så så jeg ikke situationen. Når jeg har set den, vil jeg give min ærlige bedømmelse. Men han blev også jaget en del i den kamp, konstaterede Hiddink om Everton-spillernes hårdhændede behandling af Costa.

Måske skal Jack Nicholson lære Diego Costa lidt om at håndtere vrede. (Polfoto)
Måske skal Jack Nicholson lære Diego Costa lidt om at håndtere vrede. (Polfoto)

- Det er indenfor reglerne, men som dommer må man også passe lidt på situationen. Jeg taler ikke om at overbeskytte, men om at fornemme atmosfæren, når der er en hel masse små provokationer. Jeg har ikke talt med ham endnu. Når man taber, er der skuffelse og spillerne stirrer på nederlaget, så det er ikke det rette tidspunkt, sagde hollænderne, der trods pokal-exitten dog havde overskud til at se det hele lidt fra den humoristiske side, da han foreslog lidt filmterapi til den iltre angriber.

- Der er film om den slags, mener jeg. En med Jack Nicholson. Måske skal vi gå ind og se den sammen, sagde han med henvisning til 'Anger Management', hvor Hollywood-legenden spiller en psykolog, der tager noget utraditionelle metoder i brug for at hjælpe Adam Sandler med sine vredsudbrud.

Diego Costa er ikke Premier Leagues første 'vampyr'. Her bider Suarez Ivanovic:
 

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere