Grønkjær: Di Matteo har glemt de karantæne-ramte

Den tidligere Chelsea-spiller Jesper Grønkjær tror ikke, at manager Di Matteo bruger mange minutter på sine karantæneramte spillere til Champions League-finalen

Di Matteo må se bort fra en bunke stamspillere. (Foto: PA)
Di Matteo må se bort fra en bunke stamspillere. (Foto: PA)

Det var noget af en mandfolkeindsats, som Chelsea-spillerne i aftes leverede på Camp Nou, da de ekspederede selveste FC Barcelona ud af Champions League. Men det var en dyr indsats for englænderne.

Flere fik raget advarsler til sig, hvilket betyder, at de er karantæneramte til finalen på Allianz Arena i München 19. maj mod enten Real Madrid eller Bayern München. Det gælder Ivanovic, Ramirez, Mereiles og selvfølgelig John Terry, der fik direkte rødt i aftes, da han plantede et knæ på halebenet af Alexis Sanchez. Dertil kommer skaderne til David Luiz og Gary Cahill.

Læs også:

Se også: 'Messi svigtede Barcelona'

Med andre ord kan manager Roberto Di Matteo får mere end svært ved at stille et slagkraftigt hold - og ikke mindst forsvar - til finalen.

- Det første, Chelsea fokuserer på, er at få de skadede spillere klar.

- Og når ærgrelsen over karantænen til nøglespillerne er overstået, så tror jeg ikke, at Roberto Di Matteo skænker de spillere flere tanker. Det bidrager ikke med noget konstruktivt, siger Jesper Grønkjær til ekstrabladet.dk.

Se mere:

Se også: Kjeldbjerg til Chelsea: Ansæt Di Matteo

Chelsea har overrasket mange ved at spille sig i finalen i Champions League og komme så godt tilbage i Premier League, som det er tilfældet. Og Jesper Grønkjær har et godt bud på, hvorfor det pludselig er vendt efter fyringen af Andre Villas-Boas.

- Det mest markante er, at Di Matteo gik tilbage til det, han vidste, virkede. Chelseas sjæl og ånd er kommet tilbage under Roberto Di Matteo. Nu ser de ud som under Jose Mourinho, siger den tidligere Chelsea-spiller.

Men også andre faktorer spiller ind.

Læs mere:

Se også: Efter skræmmende KO: Pique ude i en uge

- De gamle spillere som blandt andet Frank Lampard blev kaldt færdige. Men hvis de er bedre, end dem der ellers er der, nytter det jo ikke at sætte dem af. Det ved Di Matteo, og han har en enorm ære af, at det her Chelsea-hold er nået så langt.

- Han er en super cool fyr, der ikke er til at ryste, siger Grønkjær til ekstrabladet.dk.

Alle havde afskrevet Chelsea som en seriøs finale-kandidat, og det er nu vendt til Chelseas fordel.

- De var helt derhenne, hvor alle regnede med, at det var slut for dem, men når man har været så langt nede, som de var, og er kommet tilbage, så bliver de svære at ryste.

Se også:

Se også: Fodbold-eksperter: John Terry er hjernedød

Jesper Grønkjær giver ikke meget for alle dem, der kalder Barcelonas nederlag som et 'nederlag for fodbolden'.

- Man skal passe på med at sige, at det er synd for fodbolden. Der er ikke kun én måde at spille på, alle måder at spille på har ret. Noget er så mere elsket end andet, men som træner må man forholde sig til sin modstander, og arbejde ud fra det materiale man har, og den taktik man tror på vinder, understreger Grønkjær.

1 af 2 John Terry fylder i følge Jesper Grønkjær ikke meget i de Matteos forberedelser til Champions League-finalen. (Foto: AP/Andres Kudacki)
2 af 2 Di Matteo må se bort fra en bunke stamspillere. (Foto: PA)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere