Dansk supertalent kan debutere for Chelsea

Kun 17-årige Andreas Christensen er med i truppen for Chelsea i dagens Premier League-opgør mod Everton

Først tog teenageren Viktor Fischer Ajax med storm, siden fik den kun 17-årige Pierre-Emile Højbjerg debut hos mægtige Bayern München. Og nu er det danske forsvarstalent Andreas Christensen med i Chelseas trup for første gang.

Christensen er født den 10. april 1996. Chelsea er forsvarende Champions League- og Europa League-mestre. Det går altså ganske forrygende for de purunge danske fodboldtalenter rundt omkring i Europas store ligaer.

Chelseas hjemmeside bekræfter, at Andreas Christensen, der som 15-årige rejste til London-klubben fra Brøndby, er med i Chelseas trup, når storklubben møder Everton i sidste runde af Premier League.

17-årige Christensen har været inde i en rivende udvikling siden sin ankomst. For et halvt år siden blev midterforsvareren belønnet for sit store talent med DBU's talentpris for U17.

Se også: Dansk Chelsea-talent: John Terry kører mig hjem

Ved den lejlighed fortalte den unge mand om livet som Chelsea-talent til Ekstra Bladet, og om hvordan det er at træne med stjerner som John Terry til hverdag:

- Jeg taler med Terry næsten hver dag. Han har oven i købet været så flink at køre mig hjem et par gange. Han tager sig virkelig af os på akademiet. I starten var jeg lidt overrasket over hans varme interesse, men det er kommet endnu mere bag på mig, at interessen hænger ved, fortæller 16-årge Andreas Christensen.

Danskeren er tilknyttet Chelseas ungdomsakademi, men har allerede ved flere lejligheder deltaget i kampe for Chelseas U21-mandskab og voksenreserver. Og nu er han altså at finde i førsteholdstruppen til en betydende kamp for første gang.

Men ikke for sidste, hvis det står til ham selv:

- Jeg tror, jeg kan gå hele vejen. Jeg skal afløse John Terry en dag, sagde Andreas Christensen til Ekstra Bladet i december.

1 af 2 Modtageren af DBU's U17-talentpris, Andreas Christensen, kan få debut i Chelseas forsvar i dag (Foto: Jesper Mortensen)
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer