Annonce:
Annonce:

Nu jagter Andreas Premier League-spilletid

Andreas Christensen kan komme i spil til spilletid i både Champions League og Premier League i denne sæson

Andreas Christensen (t.h) debuterede for Chelsea tirsdag aften i Capital One Cupen mod Shrewsbury. Her ses han sammen med Kurt Zouma (t.v), mens Petr Cech er i færd med at redde trådene ud. (Foto: Matt West)
Andreas Christensen (t.h) debuterede for Chelsea tirsdag aften i Capital One Cupen mod Shrewsbury. Her ses han sammen med Kurt Zouma (t.v), mens Petr Cech er i færd med at redde trådene ud. (Foto: Matt West)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League
Følg Chelsea

To år og fire måneder efter Andreas Christensen kom til Chelsea, fik han tirsdag aften debut i Capital One Cupen.

Den 18-årige komet nåede en ny milepæl i karrieren, der foreløbig kun har budt på succesrige oplevelser. For få uger siden havde han stor andel i, at det danske U21-landshold kvalificerede sig til EM-slutrunden næste sommer i Tjekkiet.

Jose Mourinho gav Andreas Christensen debut på højre back-positionen. En plads det fleksible talent har spillet før, selv om han foretrækker en plads i midterforsvaret eller på den defensive midtbane.

Andreas Christensen fik fuld spilletid og var godt tilfreds, da han ringede hjem til familien efter 2-1-sejren.

Annonce:

- Andreas er utrolig stolt og glad, men han er også meget fokuseret på ikke at stille sig tilfreds. Nu håber vi, at han hist og her kan få lidt mere spilletid. Måske i Champions League eller i Premier League i denne sæson, siger Sten Christensen, far og rådgiver for Andreas.

Jose Mourinho har før givet chancen til unge talenter specielt i Champions League, hvis Chelsea sikrer sig førstepladsen i gruppen. Det kan måske betyde spilletid mod Sporting i den sidste Champions League runde i december.

Mourinho-roser og topkarakter til ung Chelsea-dansker

Fik krampe til sidst
Efter 2-1-sejren over Shrewsbury i Capital One Cup'en talte Andreas Christensen med Chelseas egen tv-station:

- Det var dejligt og fantastisk at få debut. Efter kampen i søndags mod Manchester United fortalte Jose Mourinho mig, jeg skulle spille højre back, så jeg har haft lidt tid at forberede mig, siger Andreas Christensen, der fik gode råd inden den første optræden fra både manager Jose Mourinho og den rutinerede engelske landsholdsspiller Gary Cahill.

- De sagde til mig, jeg bare skulle være mig selv på banen, forklarer den 18-årige tidligere Brøndby-spiller.

Annonce:

Han spillede samtlige 90 minutter, men kunne godt mærke, at intensiteten er højere end fra Chelseas U21-hold, hvor han normalt spiller kampe.

- Jeg fik lidt krampe de sidste 10 minutter, men jeg kæmpede mig gennem kampen, forklarer han.

U21-triumf efter grotesk slutspurt  

Dialog med Chelsea
Andreas Christensen har kontrakt med Chelsea frem til sommeren 2016. Så på den måde har han ikke travlt med at få lavet en ny kontrakt, men det har den engelske storklub tilsyneladende.

Klubben vil gerne forlænge den nuværende aftale med den 18-årige dansker.

- Vi er i dialog med Chelsea, siger Sten Christensen.

Han afslører således ikke om parterne er tæt på en ny aftale. Hvis Andreas Christensen laver en ny kontrakt med Chelsea, bliver der tale om en Premier League-kontrakt.

Den kontrakt han har nu er stadig en ungdomskontrakt. Derfor kan han også - hvis det ender med en forlængelse - se frem til en stor lønforhøjelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: