FA Cup-gevinst til kyniske Chelsea

Det blev Antonio Contes Chelsea, der trak det længste strå i duel med José Mourinhos Manchester United i kampen om FA Cup'en

Det var ikke kun bryllupsgæsterne på Windsor Castle, der jublede i England lørdag.

Det gjorde også Chelsea-tilhængerne på Wembley 40 km stik øst for den gamle kongelige residens.

Deres sæson blev reddet, da klubben for 8. gang i sin historie vandt FA Cup'en. Denne gang efter en 1-0-sejr over Manchester United, som de to gange tidligere havde mødt i finalen - med en sejr til hver.

Nu fører Chelsea altså den indbyrdes statistik, efter 1-0-sejren, der kom i hus efter 90 tætte minutter.

Sejrsmålet faldt allerede efter 20 minutter, hvor Phil Jones nedlagde pokalfighter Eden Hazard, så dommer Michael Oliver korrekt måtte dømme straffespark til Chelsea.

Det tog belgieren sig selv af, og han kunne elegant finte David de Gea til den forkerte side og bringe Chelsea på 1-0.

doc707mgjbrg299cm3dfdp.jpg
Så absolut højdepunktet i en glimrende spillet, men i øvrigt chancefattig 1. halvleg.

Det blev bedre efter pausen, hvor José Mourinho gradvist slap tøjlerne over sit United-mandskab.

'De røde djævle' havde da faktisk også bolden over stregen, men Alexis Sánchez' scoring blev underkendt, da chileneren stod i offside-position i afleveringsøjeblikket.

Du kan se det her:

Det var startskuddet til en livlig sidste del af opgøret, hvor Marcos Alonso 20 minutter før tid burde have lukket kampen. Spanieren modtog en fin aflevering fra N'Golo Kanté, men fik i fri position fumlet så meget med bolden, at han knap fik afsluttet.

Mourinho reagerede ved at skifte Anthony Martial og Romelu Lukakau ind for at sætte Chelsea under tryk i slutfasen, som Manchester United da også dominerede stort.

Men Antonio Contes tropper uden en rygskadet Andreas Christensen forsvarede sig bravt og kunne efter 90 minutter strække hænderne i vejret og altså for 8. gang lade sig hylde som vindere af verdens ældste pokalturnering.

Andreas Christensen var dog med på podiet og fik også sin medalje for sejren, som betød meget for London-holdet. Illuystreret ved anfører Gary Cahill:

- Det er utroligt. Man kan se, hvad det betød for os, for fansene og for personalet. Den her spillede vi for at redde vores sæson.

- Vi skulle forsvare os meget - de pressede os helt til slut. Men vi fik klaret opgaven, og lige nu er vi helt elektriske, sagde Gary Cahill, hvorefter han kunne skrige sin glæde ud, da han løftede den ikoniske pokal.

Kæmpebrølere kostede AGF dyrt i EL-playoff

Buffon-afsked bringer Torino i tårer 

Efter kæmpe nedtur: Brøndby-spillerne mødt af flere hundrede fans

33 kommentarer
Vis kommentarer