Annonce:
Annonce:

Fire spanske scoringer da Chelsea holdt guldkursen

Chelsea fortsatte sin suveræne march mod mesterskabet i Premier League, da Swansea lørdag blev besejret i en kamp med fire spanske mål

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League
Følg Chelsea

Det holdt hårdt for Premier Leagues suveræne førerhold, Chelsea, da pligtsejren over bundholdet Swansea lørdag skulle sikres på Stamford Bridge.

Men fire spanske scoringer og et slutfacit på 3-1 gjorde, at Chelsea vandt sin 12 hjemmesejr denne sæson af 13 mulige - og nu er 'The Blues' 11 point foran Manchester City, der dog har en kamp til gode.

Men Chelseas sejr blev først slået fast med syvtommersøm i slutminutterne, selv om hjemmeholdet ellers særligt i første halvleg lignede et mandskab, der kunne score, når det orkede. Og det gjorde Cesc Fabregas, der havde fået chancen på midtbanen i stedet for Nemanja Matic, efter 19 minutters spil.

Annonce:

Et boldtab på banens midte blev dyrt for Swansea, da det offensive firkløver Diego Costa, Eden Hazard, Pedro og Fabregas ikke skulle bruge mange sekunder eller berøringer, før gæsterne var spillet tynde i kontrafasen, og sidstnævnte kunne sætte sidste fod på føringsmålet.

Cesc Fabregas spillede en fornem kamp fra start for Chelsea. Spanieren scorede til 1-0. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Cesc Fabregas spillede en fornem kamp fra start for Chelsea. Spanieren scorede til 1-0. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

Selvsamme Cesc var tæt på at øge føringen en håndfuld minutter senere, da endnu et godt Chelsea-angreb blev afsluttet fra spanierens fod. Men Lukasz Fabianski klarede fin Fabregas' flugter fra straffesparkspletten.

Selv om Chelsea var Swansea overlegne i alle spillets facetter, var det ikke for at Premier Leagues førerhold vadede i chancer på Stamford Bridge. Værterne havde i første halvleg bolden 70 procent af tiden, men Antonio Contes mandskab undlod at træde på speederen og reelt lukke kampen med endnu en scoring.

Annonce:

Det blev dyrt i første halvlegs tillægstid, da Swansea skulle afvikle et frispark fra midtercirklen. Gylfi Sigurdsson servede bolden blødt op i feltet, hvor Fernando Llorente på mystisk vis stod helt umarkeret. Det straffede den spanske målræv som den største selvfølge, og i stedet for at gå i omklædningsrummet i fuld kontrol fik pauseteen en bitter eftersmag for Chelsea.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Fernando Llorente (t.h.) straffede en misset markering i Chelsea-forsvaret i slutningen af 1. halvleg. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Fernando Llorente (t.h.) straffede en misset markering i Chelsea-forsvaret i slutningen af 1. halvleg. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden i anden halvleg i forsøget på at genvinde kontrollen over Paul Clements Swansea-mandskab.

Allestedsnærværende Cesc Fabregas var tættest på at udnytte presset, da midtbanespilleren sendte en afslutning på overliggeren efter 51 minutter, men waliserne fik kæmpet sig langsomt ud ad skruetvingen.

Selv om Paul Clement tydeligvis har fået sat skik på Swansea-defensiven, siden han overtog holdet efter nytår, lykkedes det ikke gæsterne at holde stand. Der skulle dog et drop til fra Lukasz Fabianski, før Chelsea generobrede føringen med 20 minutter igen.

Annonce:

Spansk målfest
I en ellers dårlig periode for Chelsea tog Pedro pludselig taktstokken og fyrede af udefra efter en god soloaktion. Bolden fik lov til at smutte under den polske målmands handsker, og dermed var lørdagens tredje spanske scoring i London en realitet.

Dødsstødet blev såmænd også sat ind af en spanier, da Eden Hazard fem minutter før tid flænsede Swanseas venstre forsvarsside op og servede bolden for fødderne af Diego Costa , der cementerede sejren tæt foran mål.

I de øvrige eftermiddagskampe i lørdagens Premier League-program tog Crystal Palace en vigtig sejr i bundstriden mod Middlesbrough uden Viktor Fischer, mens Hull og Burnley delte i porten. Dermed har Swansea tre point ned til nedrykningsstregen, hvor sidste sæsons mestre, Leicester, befinder sig.

Storroser dansk Chelsea-komet: Han bliver en topspiller

Seks mesterskaber på syv år: Nu opgiver han drømmen

Schmeichel om træner-fyring: Det var ikke mig!

Knust Ranieri efter brutal fyring: Min drøm er død

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: