Chelseas bankkonti suspenderet

Barclays har midlertidigt suspenderet alle Chelsea bankkonti efter sanktionerne mod ejer Roman Abramovich

Foto: HANNAH MCKAY/Ritzau Scanpix
Foto: HANNAH MCKAY/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Engelsk fodbold
Følg Premier League

Problemerne fortsætter med at tårne sig op for Chelsea.

Nu har den britiske bankgigant Barclays suspenderet klubbens bankkonti, fordi man har brug for tid til at undersøge den licens, som Chelsea er blevet givet til fortsat at kunne drive fodboldrelaterede aktiviteter.

Det skriver Sky Sports.

Ifølge mediet håber Chelsea, at suspenderingen bliver ophævet snart.

Artiklen fortsætter under billedet..

Roman Abramovich er blevet sanktioneret kraftigt af den britiske regering. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix
Roman Abramovich er blevet sanktioneret kraftigt af den britiske regering. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix

Chelseas ejer, russiske Roman Abramovich, blev torsdag ramt af hårde sanktioner af den britiske regering. Abramovich er blandt de russiske oligarker med ejendom i Storbritannien, der bliver ramt og får fastfrosset alle aktiver - heriblandt Chelsea.

Det har bremset russerens planer om at sælge fodboldklubben.

Chelsea har desuden fået strenge sanktioner, der blandt andet betyder, at de ikke må sælge billetter til hjemmekampe og sælge merchandise. Kun sæsonkortholdere må komme ind på stadion til sæsonens resterende kampe.

Chelsea får speciel licens

Sanktionerne mod Roman Abramovich får ikke sportslige konsekvenser for Chelsea FC, der har fået en særlig licens til at fortsætte.

Det understreger kultur- og sportsminister i Storbritannien, Nadine Dorries, torsdag.

- Dagens sanktioner har selvfølgelig en direkte betydning for Chelsea og klubbens fans. Vi har arbejdet hårdt for at sikre, at klubben ikke nødvendigvis bliver ramt af disse vigtige sanktioner, skriver hun på Twitter.

- For at sikre, at klubben kan fortsætte med at konkurrere og fungere, har vi udstedt en særlig licens, der tillader kampe at blive spillet, ansatte bliver lønnet og nuværende sæsonkortholdere kan komme til kampe, mens det helt afgørende fratager Abramovich muligheden for at tjene på sit ejerskab, skriver hun.

Lukker fanshop
- Jeg ved, at det betyder en del usikkerhed, men regeringen vil arbejde med ligaen og klubberne for at sikre, at fodbold fortsat bliver spillet, mens sanktionerne rammer dem, de skal. Fodboldklubber er kulturinstitutioner og hjørnesten i vores samfund. Vi har en forpligtelse til at beskytte dem.

Dog har det enorm betydning for klubben på andre områder.

For med sanktionerne må Abramovich ikke tjene så meget som en shilling på sit ejerskab, hvorfor det per dags dato er forbudt for Chelsea at sælge billetter til kampe, ligesom klubbens fanshop bliver lukket.

Chelsea får lov at have 'nødvendige omkostninger til og fra kampe'. Dog må man ikke bruge mere end 20.000 pund per kamp.

Roman Abramovich skulle befinde sig i Moskva på nuværende tidspunkt.

I alt er mere end 200 personer i Storbritannien blevet ramt af sanktioner.

- Der kan ikke være nogle trygge steder for dem, der vælger at støtte Putins ondskabsfulde overfald på Ukraine, siger premiereminister Boris Johnson torsdag.

- Dagens sanktioner er det seneste skridt i Storbritanniens udelte støtte til det ukrainske folk. Vi vil være ubarmhjertige i vores forfølgelse af dem, der er i stand til at slå civile ihjel, dem der ødelægger hospitaler og som på ulovlig vis besætter vores allierede.

Roman Abramovich er vurderet til at have en formue på 12,3 milliarder pund - svarende til godt og vel 109 milliarder danske kroner.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+