Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Chelseas voldsomt dyre plan C: Vil kapre Dortmund-stjernen

Dortmund kommer til at tjene en fin skilling på Pierre-Emerick Aubameyang - uanset om det er kinesisk eller engelsk fodbold, der henter ham

Aubameyang er på vej til kinesisk fodbold.

Aubameyang bliver mega-dyr. Måske den bedst betalte spiller i verden. Nogensinde.

Aubameyang mig her, og Aubameyang mig der.

Man har snart hørt den mands navn så mange gange, at man er i stand til at udtale det korrekt.

Og det stopper ikke.

Nu skal Aubameyang gudhjælpemig til Chelsea.

De skråsikre, engelske medier står på skuldrene af hinanden og varsler ham til London for 65 millioner pund. Det er 549.393.000 kroner.

Aubameyang koster på den tossede side af en halv milliard kroner. (Foto: AP)
Aubameyang koster på den tossede side af en halv milliard kroner. (Foto: AP)
 

Selvfølgelig ikke alverden når man sammenligner med Paul Pogba og Gareth Bale.

Men alligevel en sjat for en gabonesisk angriber, der nok kan løbe solen sort - og det meget hurtigt. Og ja ja, han scorede 40 mål i 46 kampe for Dortmund sidste sæson.

Men næsten 550 millioner kroner...

Det giver selvfølgelig mening, når man sætter det i international fodbolds vanvittige kontekst de senere sæsoner, hvor priser på fodboldspillere kun er gået én vej.

Karrusellen er sat i gang
Og selvfølgelig kan Dortmund tillade sig at kræve det for ham, når Tianjin Quanjian (har du lært at udtale det korrekt?) fra Kina vil lægge nogenlunde det samme.

Læg dertil, at Chelsea har brug for en målmaskine. Mestrene mister sandsynligvis Diego Costa. De blev snydt af United, der hentede Romelu Lukaku, og de ser heller ikke ud til at få fat i Álvaro Morata,der trods alt synes for dyr i Real Madrid.

Så nu skal det være Pierre-Emerick Aubameyang, der efter noget af et tilløb med nogle sidespring omsider ser ud til at være en af europæisk fodbolds store angrebsstjerner - og som alligevel ser ud til at være Plan C på Stamford Bridge.

En anden af Europas målmaskiner, franske Olivier Giroud, synes på vej væk fra Arsenal - og Dortmund kan meget vel blive hans næste stop, selvom Olympique Marseille også er inde i billedet. Han må dog overveje sine muligheder, nu The Gunners har indlemmet landsmanden Alexandre Lacazette i truppen.

Diego Costa er i øvrigt stadig Chelsea-spiller. Han er dog angiveligt fortsat 'hjemme' i Brasilien, hvor han er født og opvokset, og han indgår ifølge ESPN's oplysninger ikke i Antonio Contes planer, hvilket betyder, at han ikke rejser med Chelsea-truppen til Østen på træningstur i næste uge.

Med andre ord: Denne sommer - der er optakten til et VM-år, hvor alle gerne vil spille fast - kan ende med at blive noget af en karrusel for en stribe af Europas bedste angribere.

Ulrik Balling hænger skrigende i luften efter et spark af Viborgs Carsten Dethlefsen. Viborg-spillerne huskes som en af de hårdeste hunde i Superligaens historie. Foto: Viggo Landau Sport og Spil Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag

Foto: AP Sport og Spil Premier League: Hvem står bedst inden næste sæson

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen