Annonce:
Annonce:

City-reserve blev pokalhelt efter straffedrama

Liverpool brændte tre gange fra straffesparkspletten, da Manchester City vandt Liga Cuppen for fjerde gang

Det var noget uventet en reserve, der afgjorde Capital One Cuppen søndag aften. Han hedder Willy Cabalero og reddede flere straffespark mod Liverpool. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Det var noget uventet en reserve, der afgjorde Capital One Cuppen søndag aften. Han hedder Willy Cabalero og reddede flere straffespark mod Liverpool. (Foto: AP/Kirsty Wigglesworth)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Manchester City kan for fjerde gang i klubbens historie slæbe Liga Cup-pokalen med hjem til klubhuset, efter at holdet søndag besejrede Liverpool efter straffesparkskonkurrence i finalen på Wembley.

Lucas Leiva, Philippe Coutinho og Adam Lallana brændte alle fra 11-meter-pletten for Liverpool, og så kunne Yaya Toure afgøre det hele på Citys fjerde forsøg.

Det blev afslutningen på en finale, hvor den forlængede spilletid og straffekonkurrencen var noget mere underholdende end den ordinære kamp, hvor det længe lignede en City-sejr på 1-0, indtil Coutinho udlignede syv minutter før tid.

Brandvarm Eriksen øjner den helt store triumf

Efter et par tilfældigheder fik Daniel Sturridge bolden i højre side af feltet, hans tværpasning havnede hos Adam Lallana, som ramte stolpen, og så kunne Coutinho sende bolden i nettet til en overraskende udligning.

Annonce:

Liverpool havde ellers haft voldsomt svært ved at skabe chancer mod Citys solide forsvar, og især første halvleg var en noget skuffende forestilling, der bød på en masse asen og masen, men meget lidt struktureret fodboldspil.

Halvlegens dramatiske højdepunkt kom, da Emre Can og Mamadou Sakho knaldede hovederne sammen med sådan et smæld, at Sakho kort efter måtte lade sig udskifte.

Liverpool-manager Jürgen Klopp mønstrede sin foretrukne offensive trio med Roberto Firmino og Philippe Coutinho som støtte til forwarden Daniel Sturridge, men det kneb længe med idéerne.

Der kom først lidt gang i sagerne i kampens sidste halve time, hvor Liverpool var tvunget til at jagte en udligning efter Fernandinhos føringsmål, der faldt kort efter pausen efter et målmandsdrop af Liverpools Simon Mignolet.

Eriksen strålede i Spurs-sejr

Fernandinho fik bolden i et overlap og afsluttede fladt fra en spids vinkel, men Mignolet nåede alligevel ikke ned til bolden, som smuttede under kroppen på den omdiskuterede målmand.

Annonce:

Målet ændrede naturligt nok kampbilledet en smule, fordi Liverpool nu skulle tage initiativet, men Citys Raheem Sterling burde have afgjort kampen efter en times spil.

I et kontrastød spillede David Silva bolden på tværs til den tidligere Liverpool-wing, som i en optimal position midt for mål formåede at sparke kuglen langt forbi.

Det kunne Sterling ærgre sig ekstra over syv minutter før tid, da det lykkedes Liverpool at udligne og dermed fremtvinge forlænget spilletid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: