Dansk rekord-scoring i Premier League: Rødt chok ændrede alt

Mathias 'Zanka' Jørgensen gav Huddersfield en drømmestart, da han steg til vejrs og headede danskerklubben i front mod Brighton efter bare 55 sekunder. Værterne endte dog med at tabe kampen

Dansker-jubel i Premier League. Mathias 'Zanka' Jørgensen skulle kun bruge 55 sekunder på at bringe Huddersfield i front i Premier League-kampen mod Brighton. Her glæder han sig over scoringen sammen med landsmanden Phillip Billing. Foto: AP
Dansker-jubel i Premier League. Mathias 'Zanka' Jørgensen skulle kun bruge 55 sekunder på at bringe Huddersfield i front i Premier League-kampen mod Brighton. Her glæder han sig over scoringen sammen med landsmanden Phillip Billing. Foto: AP

SE ZANKA-SCORINGEN I TV-KLIPPET ØVERST I ARTIKLEN

55 sekunder.

Mere tid behøvede Mahias 'Zanka' Jørgensen ikke, før han havde sendt Huddersfield på 1-0 i lørdagens hjemmekamp mod Brighton.

Opskriften var simpel. Udførelsen var eksemplarisk. Et langt indkast fra landsmanden Phillip Billing blev ikke clearet fra gæsternes felt i første omgang, og da bolden i stedet dumpede ned tæt under mål, var 'Zanka' stærkest og satte sig i gennem i luftrummet.

Et kraftfuldt hovedstød blev sendt mod mål, og da gæsternes keeper, Matt Ryan, var kommet på mellemhånd, var det knap med blokader på stregen.

Dermed var danskerens anden træffer i Premier League en realitet, og lyn-scoringen er tilmed sæsonens hidtil hurtigste mål i den bedste engelske række.

Her var 'Zanka' og holdkammeraterne inden lørdagens dyst godt i færd med at fået vendt en trist sæsonstart til noget, der på sigt kunne ende med en ny redningsaktion i Premier League.

Før mødet ned Brighton havde Huddersfield hentet syv ud af ni mulige point i de seneste tre ligakampe, og den lille stime har sendt danskerklubben over nedrykningsstregen og op i midterfeltet.

Men den fine form fortsatte altså ikke. For 'Zanka'-scoringen skulle vise sig at blive et enligt lyspunkt for værterne denne eftermiddag i Premier League.

Efter dansker-scoringen blev Huddersfield således ramt af et rødt kort til angriberen Steve Mounie, og da gæsterne udlignede dybt inde i overtiden af første halvleg, skulle anden halvleg blive en lang og sej kamp for at få point i hus.

I undertal var man chancerne for udbytte til kontoen dog mindsket heftigt, og med 20 minutter tilbage af dysten slog Brighton-debutanten Florin Andone så til og 'kopierede' Jørgensens bedrift fra første halvleg ved at heade bolden i mål.

Det forblev ved 2-1 til udeholdet, hvorfor Huddersfield forbliver på 10 point og nu er placeret lige over nedrykningsstregen - som nummer 17.

Hvor meget vil du give for palæet her? Foto: Mansionglobal Sport og Spil Sportslegende sætter svinedyrt pragtpalæ til salg: Se de vilde billeder

Foto: Getty Images Sport og Spil Var profileret tv-ekspert: Nu vil han have kvinderne til at underkaste sig mændene

12 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere