Annonce:
Annonce:

Dansk stortalent: Ferguson var rasende over min Porsche

Mads Timm fik sig en gevaldig overhaling af Alex Ferguson, da skotten så danskerens Porsche på Uniteds træningsanlæg

Alex Ferguson med blandt andre sin assistent, Carlos Queiroz. Foto: All Over Press
Alex Ferguson med blandt andre sin assistent, Carlos Queiroz. Foto: All Over Press
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Premier League

Han havde oprindeligt nok forestillet sig, at det skulle være på grund af sine evner som fodboldspiller, at Mads Timm skulle trække overskrifter i de engelske medier.

I første omgang blev det dog som følge af sin trafikulykke og den efterfølgende dom på 12 måneders ungdomsfængsel i England.

Nu trækker den 31-årige tidligere fodboldspiller igen overskrifter med sin bog ’Rød Djævel. Sådan blev jeg ikke stjerne i Manchester United’, der netop er udkommet.

Det gør han, fordi han ikke lægger fingre imellem sine beskrivelser af en turbulent tid som stortalent i verdens måske største og mest omtalte klub i begyndelsen af 00’erne.

Især manager Alex Ferguson får omtale.

Annonce:

- Han var først og fremmest dygtig, fordi han implementerede og insisterede på en bestemt ledelseskultur og med hård hånd sørgede for, at hans spillere dedikerede sig betingelsesløst til hans idéer og hierarki.

- Han var kontrolfreak, og han motiverede ofte spillerne med frygt. På den måde var han god for tiden og passede godt til de spillere, der var i United dengang – Beckhams, Giggs’ og Neville-brødrenes personligheder passede perfekt ind i Fergusons slavehær, skriver Timm.

Timm i sin eneste optræden for Manchester Uniteds førstehold. (Polfoto)
Timm i sin eneste optræden for Manchester Uniteds førstehold. (Polfoto)
 

Selv lykkedes det danskeren at komme godt og grundigt på kant med sin chef.

Timm havde købt sig en Porsche for nogle af de mange penge, han pludselig tjente ved at arbejde i Manchester United. Han tog selvfølgelig køretøjet på arbejde – men valgte at parkere i skjul, der hvor de ’almindelige’ ansatte i klubben parkerede deres biler, fordi han vidste, at det skar i Fergusons øjne, når især unge spillere ankom i dyre og fashionable biler.

Og så var det David Beckham, der kom til at afsløre danskeren.

Annonce:

'I'm not your friend!'
- I løbet af foråret 2003 mærkede jeg flere gange Fergusons vrede. Efter debuten i Champions League stod jeg fodboldmæssigt bedre end nogensinde, men måske skulle jeg netop derfor holdes nede. Først gik han amok på mig, fordi jeg en dag kaldte ham 'Alex' foran nogle af de andre ungdomsspillere.

'I’m not your friend. I’m your fucking boss,' skreg han ind i hovedet på mig.

- Kort efter tog Brian McClair fat i mig og sagde, at Ferguson ville se mig på sit kontor. Jeg havde fået en Porsche, og jeg var godt klar over, at chefen brød sig meget lidt om, hvis man spillede for smart. Af samme grund havde jeg parkeret omme ved den indgang, hvor de almindelige arbejdere normalt holdt.

- Kort forinden havde David Beckham haft en formnedgang, men havde alligevel dristet sig til at søge tilladelse til at ankomme til træning i helikopter. Det var Ferguson flippet helt ud over. Nu havde han opdaget min Porsche. 'Fucking idiot,' kaldte han mig ved den lejlighed, og så tog jeg en taxa til træning i en periode.

Mads Timm spillede i United 2002-2006 og nåede en enkelt indskiftning på førsteholdet – i Champions League mod Maccabi Tel Aviv.

Efter sin fængselsstraf lykkedes det ham aldrig siden at komme i nærheden af førsteholdet og blev i 2006 efter et par lejeophold sendt hjem til OB.

Mads Timm havde sex med side 9-pige – og transseksuel luder

Mads Timm om Olsens landshold: Værre end fængsel

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: