Dansk stortalent udsat for pokalchok

Andreas Christensen spillede for første gang for Chelsea på Stamford Bridge, og det gik ikke som forventet. London-klubben smed en 2-0-føring væk og tabte 4-2 til Bradford i FA Cup'en

Jon Stead jubler over sin scoring til 2-1, mens Andreas Christensen ser til i baggrunden. (Foto: AP)
Jon Stead jubler over sin scoring til 2-1, mens Andreas Christensen ser til i baggrunden. (Foto: AP)

Andreas Christensen blev udsat for et pokalchok i sin første 'rigtige' Chelsea-kamp på Stamford Bridge.

Det kun 18-årige danske stortalent fik chancen som højre back i FA Cup-opgøret mod Bradford, og det lignede en helt normal dag på kontoret for Chelsea, men, men, men...

London-klubben dummede sig gevaldigt og smed en 2-0-føring væk mod League One-holdet, der sensationelt vandt 4-2.

Det var ikke Andreas Christensens skyld. Han spillede faktisk en fornuftig kamp og høstede i løbet af opgøret flere rosende ord fra kommentatorerne på Chelsea TV.

De var imponerede over hans evne til at træffe rigtige beslutninger, og på et tidspunkt blev den danske forsvarsspiller endda sammenlignet med Rio Ferdinand. Og det var altså Rio Ferdinand, inden han mistede hurtigheden...


Chelsea var tæt på at komme bagud efter et kvarter, men Petr Cech forhindrede med en super redning en chokføring til Bradford. I stedet for 0-1 blev det kort efter 1-0, da Gary Cahill ganske elegant scorede efter hjørnespark.

En klassisk Chelsea-kontra gjorde det efter 38 minutter til 2-0. Ramires erobrede selv bolden på midten. Brasilianeren spillede et-to med Salah, inden han sendte bolden i mål.

En skændsel at tabe
Det lignede en afgørelse, men kort før pausen reducerede Jon Stead med et kanonskud, som Cech godt nok fik hånden på, men ikke kunne holde ude.

Bradford startede 2. halvleg godt og testede flere gange Petr Cech. Den tjekkiske målmand reddede det meste, men kunne ikke forhindre den tidligere Chelsea-ungdomsspiller Filipe Morais i at udligne med et kvarter igen.

Chelsea-manager José Mourinho reagerede prompte og sendte stjernen Eden Hazard på banen. London-klubben var bestemt ikke interesseret i en kamp mere i en presset kampkalender og pressede hårdt på for en afgørelse.

Den kom, men det blev ikke den afgørelse, som José Mourinho havde forventet.

Før opgøret sagde portugiseren, at det ville være en skændsel, hvis Chelsea tabte, og de ord kunne han så gentage efter de 90 minutter.

For med otte minutter igen scorede Andy Halliday til 3-2, og da Chelsea til sidst satsede alt, gjorde Mark Yeates det til 4-2 og sørgede for en kæmpe pokalsensation i Andreas Christensens første optræden på Stamford Bridge.

Det var dog langtfra eftermiddagens eneste overraskende resultat i FA Cup'en. Manchester City tabte hjemme til Middlesbrough og Christian Eriksens Tottenham tabte hjemme til Leicester. Danskeren kom på banen i løbet af 2. halvleg.

Fulham fra Englands næstbedste række havde ligesom Chelsea også en dansk U21-landsholdsspiller med i startopstillingen. Det var i udekampen mod Sunderland fra Premier League.

Midtbanespilleren Lasse Vigen Christensen spillede hele kampen for Fulham, som fik 0-0 og dermed kan se frem til en omkamp på hjemmebane.

I lørdagens sidste FA Cup-kamp skuffede Liverpool på hjemmebane med blot 0-0 mod Bolton fra den næstbedste række.

0 kommentarer
Vis kommentarer